Vlad Voiculescu continuă dezbaterile pe Facebook. Ministrul Sănătăţii se pune de-a curmezişul „intelectualilor publici” şi răspunde partidului AUR

Ministrul Sănătăţii a şocat în ziua incendiului de la Institutul Matei Balş, când în mijlocul evenimentelor tragice care se desfăşurau şi fiind nevoie de coordonare de la cel mai înalt nivel pentru asigurarea siguranţei pacienţilor prinşi în flăcări, dar şi a celor transferaţi la alte spitale, el a considerat oportun să-şi schimbe poza de profil pe Facebook.

10 feb. 2021, 18:25
Vlad Voiculescu continuă dezbaterile pe Facebook. Ministrul Sănătăţii se pune de-a curmezişul „intelectualilor publici” şi răspunde partidului AUR

Vlad Voiculescu a fost acuzat că nu şi-ar fi finalizat studiile la Viena şi mai multe voci din spaţiul public s-au întrebat de ce acesta nu şi-a echivalat studiile în România până în anul 2016, în condiţiile în care în CV-ul său scrie că acestea au fost finalizate în 2011. Deşi această discuţie a fost lansată în atenţia opiniei publice de mai multe săptămâni, Ministrul Sănătăţii a adus lămuriri abia marţi seară, când şi-a prezentat diploma la Realitatea Plus.

Probabil nefiind convins că informaţia a ajuns la toţi cei vizaţi, deşi ea a fost preluată de toate instituţiile mass media, Vlad Voculescu a continuat şi miercuri să-şi prezinte public diploma de studii, doar că de această dată a ales o agoră surprinzătoare, anume pagina de Facebook a partidului AUR.

La o postare a partidului lui George Simion de miercuri, în care îi erau adresate mai multe întrebări, atât pe tema studiilor, cât şi pe alte teme legate de administrarea Ministerului Sănătăţii, Vlad Voiculescu a răspuns punctual, încălcând astfel un apel făcut de un grup de persoane publice, autointitulate „intelectuali publici”, care au cerut vehement (AICI) liderilor partidelor de guvernare să înceteze orice comunicare cu partidul AUR şi membrii acestuia, considerând-o „inadmisibilă”.

„Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi-a publicat pe Facebook diploma de studii obținută la Viena, dar și un atestat privind echivalarea ei cu o diplomă de master în România. Deși diploma vieneză a fost eliberată în 2011, echivalarea s-a făcut – ce coincidență! – abia în 2016, când la putere venise guvernul Cioloș. (Probabil că fără echivalare guvernul noilor securiști nu-l putea unge ministru, în mai 2016, pe domnul Vlad, fiu de vechi securist.)

Dar nu diploma este problema domnului Voiculescu. Problema lui este lipsa de moralitate: le-a cerut bucureștenilor să-l voteze, apoi i-a lăsat baltă. Pentru ca apoi, abia numit ministru, să-și ia 15 (CINCISPREZECE!) consilieri, unii dintre ei foști colaboratori sau cunoscuți ai lui. În loc să aibă grijă de pacienții care se sting prin spitale, uciși de bacterii și de foc, domnul Voiculescu tot de apropiații lui are grijă mai întâi!

Domnule Voiculescu, că n-ai nicio treabă cu medicina știm. Ce nu știm este de ce ai nevoie de 15 consilieri? Cum rămâne cu debirocratizarea pe care o susțineai înainte să ajungi la ciolan? Sau ai uitat de ea de îndată ce te-ai văzut ministru? Faptul că ți-ai luat atâția consilieri, după ce ai deja vreo patru secretari de stat, denotă că nu ești în stare să faci prea multe de unul singur. Pleacă acum și lasă locul unui profesionist adevărat, care n-are nevoie de o armată de consilieri și când merge la toaletă.

Aleșii AUR vor vota moțiunea inițiată în Parlament pentru demiterea lui Vlad Voiculescu. Avem această datorie față de milioanele de români umiliți, prost tratați sau de-a dreptul ignorați prin spitale. Și avem această datorie față de cei care au murit la Matei Balș, arși de corupția, incompentența și nepăsarea unui Sistem al cărui slujbaș mărunt, cu sau fără diplomă, este și ministrul Voiculescu!”, este scris miercuri pe pagina Alianţei pentru Uniunea Românilor.

Vlad Voiculescu şi-a făcut timp să ofere un răspuns elaborat, deşi o făcuse cu nici 24 de ore înainte

„Buna ziua!
O sa va raspund punctual:

1. Va intrebati de ce nu mi-am echivalat diploma de la Viena mai repede. E simplu: din 2001 pana in 2016 am locuit in strainatate. Acesta este si motivul pentru care nu am avut nevoie sa imi echivalez diploma.

2. Ma acuzati ca mi-am angajat 15 consilieri. Verificati pe website, va rog. Ministrul are 8 posturi de consilier, restul sunt consilieri onorifici – si sunt cateva personalitati remarcabile acolo.

3. Eu am venit in aceasta functie tocmai pentru a face curatenie si reforma reala, pentru a opri furturile si batjocura la adresa romanilor si pentru a ii pretui si incuraja pe cei care isi doresc cu adevarat sa serveasca interesele romanilor si Romaniei.

Aveti destui membri la Viena. Intrebati-i pe ei daca diploma este reala.

Altfel, este dezamagitor ca orice om de bun simt din Parlament ar putea sa voteze o motiune pe care PSD ar fi lansat-o, daca ar fi putut, inca inainte sa imi incep mandatul. Dar sa fim cu totii sanatosi!”, a scris Ministrul Sănătăţii pe pagina de Facebook a AUR.

Citeşte şi: Florin Cîţu recunoaşte că A MINŢIT în campania electorală: „Nu scrie nimic în programul de guvernare despre punctul de pensie. Cred că era în programul electoral”