Vlad Voiculescu declanşează atacul împotriva lui Nicolae Ciucă. „E o soluție pentru un președinte care nu suportă să fie contrazis”

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat că desemnarea în funcţia de premier a generalului Nicolae Ciucă "nu este o soluție pentru România", ci "pentru un președinte care nu suportă să fie contrazis".

21 oct. 2021, 15:49
Vlad Voiculescu declanşează atacul împotriva lui Nicolae Ciucă. „E o soluție pentru un președinte care nu suportă să fie contrazis”

Vlad Voiculescu a criticat în termeni duri decizia lui Klaus Iohannis de a-l desemna premier pe Nicolae Ciucă. Fostul ministru al Sănătăţii este de părere că nominalizarea unui militar pentru a conduce Guvernul reprezintă o soluţie „pentru un mic grup de indivizi care vor să controleze resursele fără să îi mai doară capul”

Mai mult, Voiculescu susţine că, după numirea lui Nicolae Ciucă la Palatul Victoria, „cuvinte precum „strategic”, „interes național” sau „militar” vor inunda spațiul public pentru a justifica lipsa de transparență, lipsa de asumare și lipsa de rezultate”.

Citeşte şi: George Simion, reacţie furibundă după consultările de la Cotroceni. „Putem uşor să intrăm într-un regim militarizat. AUR va iniţia suspendarea preşedintelui”

Vlad Voiculescu declanşează atacul împotriva lui Nicolae Ciucă. „Soluția „militară” nu este o soluție pentru România”

„Domnul președinte tocmai l-a desemnat pe domnul Ciucă premier.
Aș fi vrut să pot fi mai optimist în condițiile nenorocirilor produse de acest virus și a tensiunii pe care o simțim cu toții în aer.

Cine își imaginează însă că o conducere militară (sau a unui militar) înseamnă claritate, ordine, disciplină, eficiență… nu a fost atent nici la campania de vaccinare, nici la Institutul Cantacuzino, nici la felul în care au servit cetățenii acestei țări până acum instituțiile cu #sătrăiți.

Soluția „militară” nu este o soluție pentru România sau pentru români. Este cel mult o soluție pentru un președinte care nu suportă să fie contrazis și care își închipuie că poate fi primarul României și pentru un mic grup de indivizi care vor să controleze resursele fără să îi mai doară capul.

Cuvinte precum „strategic”, „interes național” sau „militar” vor inunda spațiul public pentru a justifica lipsa de transparență, lipsa de asumare și lipsa de rezultate.

Când această perioadă se va fi terminat, și mai mulți români care înțeleg ce se întâmplă vor fi emigrat către țări care au reușit să își consolideze democrațiile „civile” iar la nivelul întregului popor încă un mit – acela al militarului de carieră care își dă viața pentru țară – se va fi dărâmat”, a scris Vlad Voiculescu, pe pagina sa de Facebook.

Reacţia lui Vlad Voiculescu vine în contextul în care generalul Nicolae Ciucă a fost desemnat de preşedintele Klaus Iohannis să formeze noul Guvern.

Citeşte şi: Nicolae Ciucă, primele declaraţii după ce a fost desemnat premier. „Am înţeles încredinţarea acestui mandat ca un gest de responsabilitate”