Vlad Voiculescu, nou anunţ despre carantinarea Capitalei. „Carantina nu poate fi exclusă. Măsuri ar putea să însemne inclusiv restricţii suplimentare”

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii, a declarat, marţi, că în acest moment nu poate fi vorba despre carantinarea Bucureştiului în zilele imediat următoare, însă "carantina nu poate fi exclusă" în condiţiile în care a fost depăşită incidenţa de şase la mie.

23 mart. 2021, 13:11
Vlad Voiculescu, nou anunţ despre carantinarea Capitalei. „Carantina nu poate fi exclusă. Măsuri ar putea să însemne inclusiv restricţii suplimentare”

Vlad Voiculescu a dat de înţeles că autorităţile vor aplica noi restricţii deoarece numărul de infecţii cu noul coronavirus a crescut în ultimele zile.

„Nicio măsură nu poate fi exclusă niciodată atâta timp cât e vorba despre sănătatea oamenilor, dar nu vorbim de carantinare în zilele imediat următoare”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Voiculescu a explicat că specialiştii se vor întruni la Ministerul Sănătăţii pentru a stabili ce măsuri vor fi aplicate.

„Există un set de măsuri care vor fi anunţate în cursul zilei de astăzi. Măsuri ar putea să însemne inclusiv restricţii suplimentare. În acest moment nu vorbim despre carantinare”, a menţionat Vlad Voiculescu.

„Carantina nu poate fi exclusă. Este cu sigurnaţă în discuţie odată ce s-a depăşit pragul de 6 la mie, dar asta e o discuţie pe care o avem alături de specialişti.

În Bucureşti situaţia încă nu este critică. Situaţia e dificilă la nivelul fiecărui spital”, a adăugat ministrul Sănătăţii.

De asemenea, Vlad Voiculescu a explicat că discuţiile se vor axa „criteriile pentru carantinare” şi „măsurile care se impun când se depăşeşte pragul de şase la mie”.

„Personal consider că trebuie să luăm măsuri pentru salvarea unor oameni”, a spus ministrul Sănătăţii.

Citeşte şi: Bilanţ coronavirus 23 martie. Un nou record la ATI. Aproape 6.200 de cazuri noi COVID şi 174 de decese

Vlad Voiculescu vrea schimbarea formulei de calcul pentru stabilirea incidenţei. „Revizuim acea metodologie”

„Metodologia care duce către stabilirea măsurii de carantină într-o localitate sau alta a dat greş în cazul Timişoarei, în cazul judeţului Timiş.

Revizuim acea metodologie tocmai pentru a nu avea această marjă de manevră prea mare la nivel local şi pentru a ne asigura că, dacă într-o localitate nu mai sunt paturi de ATI, se iau măsuri cât mai repede”, a mai precizat ministrul Sănătăţii.

Rata de infectare în Bucureşti a ajuns marţi la 6.22, a anunţat Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti. În aceste condiţii, Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă ar putea decide în şedinţa de miercuri noi restricţii pentru bucureşteni ori intrarea în carantină.

Citeşte şi: Incidenţa infectărilor COVID la Bucureşti a ajuns la 6.22. Noi măsuri anti-COVID, decise la şedinţa de la Prefectura Capitalei