Vlad Voiculescu, despre posturile din spitale scoase la concurs cu dedicație: „Cunosc acest fenomen. Trebuie să înceteze”

Vlad Voiculescu, ministrul demis de la Sănătate, a fost invitat la o emisiune EuropaFm unde a intrat în dialog cu o ascultătoare pe tema concursurilor ascunse din sistemul de sănătate.

19 apr. 2021, 14:49
Vlad Voiculescu, despre posturile din spitale scoase la concurs cu dedicație: „Cunosc acest fenomen. Trebuie să înceteze”

Vlad Voiculescu, ministrul demis de la Sănătate, a fost invitat la o emisiune EuropaFm unde a intrat în dialog cu o ascultătoare pe tema concursurilor ascunse din sistemul de sănătate.

Posturile din sistemul de sănătate sunt scoase la concurs cu dedicație, nu pentru oricine poate dovedi că este capabil, acuză femeia.

„Aș vrea să ridic o problemă: concursurile din sistemul sanitar. Toată lumea știe că în marile spitale posturile sunt scoase la concurs cu dedicație. Adică mă refer la sistemul de nepotisme. Noi nu avem accesul la posturi. De ce instituțiile nu se sesizează? Nu își dă nimeni seama de ce nu se prezintă oamenii la concursuri?

Cunosc cazuri concrete în care oamenii au fost să-și depună dosarele și li s-a explicat foarte clar că se știe din start cine va câștiga. E o realitate cruntă care se întâmplă în marile spitale. Un ministru ar trebui să vină și să spună că toți medicii ar trebui să dea un examen teoretic și unul practic. Mă refer strict la medici. Alții care nu au abilitățile necesare ajung să intre pe un post de fațadă. Cunoașteți fenomenul concursurilor aranjate în marile spitale?”, a declarat ascultătoarea Europa Fm.

Vlad Voiculescu a mărturisit că știe despre această problemă și că va propune o schimbare în acest sens, indiferent dacă va reveni sau nu la Ministerul Sănătății.

Vlad Voiculescu: „Am auzit și eu de asta. Încă dinainte să ajung la Ministerul Sănătății. Aseară citeam mesajul cuiva. Sunt oameni care nu au curaj să meargă la concurs sau cărora li se spune că vine fata doamnei profesoare și mai bine nu vă băgați. Lucrurile acestea trebuie să înceteze. Da, mulți ajung să plece din această cauză din țară. Dacă nu ai pe cineva la Consiliul Județean sau la Primărie sau în alte parte ți se spune să stai deoparte. În 2016 am trimis Corpul de Control la mai multe spitale unde am auzit că se întâmplă acest lucru. Am lucrat și sper că se va lucra în continuare la resursele umane din Sănătate”.

„Eu sunt direct implicată pentru că soțul meu e unul dintre medicii aflați în această situație. îl văd cum se îmbolnăvește din cauza a ceea ce se întâmplă în spitale. nu se caută rezolvare la probleme. e vorba de sistemul sanitar, nu de altul unde „merge și așa”.

Vlad Voiculescu: „Sigur că ar trebui o evaluare de acest gen în sănătate. Nu voi propune această schimbare doar dacă voi reveni, o voi propune oricum. Nu am văzut argumente pentru care varianta de a fi din nou ministru al Sănătății să nu stea în picioare. Nu știu ce nume va propune coaliția. Vă spun foarte onest că sunt dezamăgit la nivel personal și foarte afectat. Nu sunt persoana care să se agațe de funcții. Dar eu aș vrea ca pilele să dispară. sper că asta nu depinde de numele miniștrilor. nu exclud întoarcerea mea la Ministerul Sănătății. Dacă aș avea ce să-mi reproșez, nu aș avea curajul să îmi doresc acest lucru. Cu domnul Cîțu va fi greu de lucrat. Nu a demonstrat leadershipul, spiritul de echipă sau alte calități care credeam că îl califică pentru funcția de premier”.