Vlad Voiculescu, după condamnările în dosarul Colectiv: Sper să se facă dreptate până la capăt

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu a declarat, luni, după condamnările în dosarul Colectiv că vinovaţii ar trebui căutaţi şi printre cei care au generat întârzieri în transferul victimelor incendiului de la Colectiv în centre specializate din străinătate.

RomaniaTV.net
16 dec. 2019, 12:48
Vlad Voiculescu, după condamnările în dosarul Colectiv: Sper să se facă dreptate până la capăt

„Pare că judecătorii au mers către pedepse exemplare, ceea ce e de înţeles, dacă luăm în considerare numărul de vieţi omeneşti pierdute şi distruse de acest incident. Deocamdată pedepsele nu sunt definitive şi sper ca în acest dosar să se facă dreptate până la capăt. (…) Vinovaţii nu sunt de căutat doar între cei care au pricinuit incidentul, ci şi în cele ce au urmat. Şi mă refer aici în special la primele zile după Colectiv şi la întârzierea transferului pacienţilor în centre specializate din străinătate, întârziere care i-a costat pe mulţi viaţa. Întârziere care a avut la bază raţiuni politice, ce nu au niciodată ce căuta în actul medical”, a declarat Vlad Voiculescu, pentru AGERPRES.

Fostul ministru şi-a exprimat speranţa ca astfel de lucruri să nu se mai întâmple pe viitor, iar prevederile legale să fie respectate.

„Nu pot decât să sper că lucrurile se vor schimba. Avem nevoie de reguli bune şi avem nevoie ca aceste reguli să fie aplicate în ţara noastră”, a subliniat el.