Vlad Voiculescu, după negocierile PNL-PSD: „Noua Alianţă pentru Ciolan, ce păcăleală ieftină!”

PNL a votat luni seară să continue negoicerile cu PSD pentru o nouă coaliţie de guvernare. Deşi nu a exclus total o revenire la alianţa cu USR, pe Facebook au început atacuri în rafală la adresa PNL şi a lui Klaus Iohannis.

09 nov. 2021, 08:27
Vlad Voiculescu, după negocierile PNL-PSD: „Noua Alianţă pentru Ciolan, ce păcăleală ieftină!”

Vlad Voiculescu a reacţionat pe Facebook după ceconducerea PNL a votat, luni, în şedinţa Biroului Politic Naţional, începerea oficială a negocierilor cu PSD pentru formarea Guvernului, liberalii dorind ca până la 1 decembrie Executivul să fie învestit.  48 de lideri din BPN au votat în favoarea guvernării alături de social-democraţi, şi doar 22 s-au împotrivit. Reacţia lui Vlad Voiculescu a venit târziu în noapte, după anunţul liberalilor.

„Ce rușine! Ce îngrozitoare rușine!
Ce păcăleală ieftină!
Nici nu știi ce e mai oribil: ce a făcut Iohannis punând la cale toată această nouă Alianță pentru Ciolan sau ce a făcut PNL păcălind românii să îi voteze „ca să scape de PSD”?
Avea Iohannis pregătită varianta coaliției cu PSD încă din primăvară? Judecând după atitudinea de jupân care nu permite miniștrilor-argați să îi iasă din voie, eu cred că da. Reacțiile pe care le-a avut atunci când eu sau Stelian Ion am avut opinii sau acțiuni care nu erau pe placul dumnealui vorbesc de la sine.
Am greșit probabil considerând – la fel ca mai toți cei care au votat „dreapta” în alegeri – că acea coaliție formată în urma alegerilor este singura posibilă, fiind singura rezonabilă, singura care să respecte votul oamenilor. Pentru Iohannis și parte din PNL altfel stăteau lucrurile. Uitându-ne acum înapoi e ușor de înțeles de ce încercările noastre de transparentizare, de profesionalizare și de depolitizare a instituțiilor i-au încurcat teribil.
Care sunt forțele care își doreau cu ardoare noua alianță PSD-PNL+restul?

Vasile Dîncu, după ce PNL a decis să facă un guvern cu PSD: Ne gândim să facem un guvern pe șapte ani și agreăm modificarea Constituției

Mulți. Mult mai mulți decât și-ar putea imagina orice român care nu a văzut sau nu a avut de-a face cu caracatița de interese supra-partinice care într-un fel sau altul profită de banul public sau pe urma unui stat slab și capturat.
Asta a pecetluit PNL astăzi: împărțirea banului public între ei și PSD, dar mai ales – și mult mai grav – capturarea și slăbirea și mai puternică a tuturor instituțiilor statului. PSD și PNL de mână cu UDMR ne vor duce din nou către unui fanariotism modern, în care fanarioții sunt ei și ai lor – politicieni la butoane, „speciali” și colaboratorii lor – acoperiți sau nu.
Într-o notă personală, două imagini mi-au revenit în minte în seara asta: prima este cea cu parlamentarii PSD și PNL aplaudând la unison și cu rânjete generoase demiterea mea din aprilie – momentul primei clătinări serioase a coaliției. A doua imagine e cea a doamnei dr. Andreea Moldovan în mașina din fața ministerului în timp ce era apostrofată „fă nenorocito!” de către starleta porno care a protestat aproape zilnic până în ziua demiterii și niciodată de atunci.
Mi-e teamă pentru România. Mi-e teamă că oricine om de bun simț care îi va deranja pe politicienii de la butoane, pe „speciali” și pe colaboratorii lor – acoperiți sau nu, va fi dat la o parte, în aplauzele și rânjetele multora și în ecouri de „fă nenorocito!”.
Va fi din nou luptă grea și de uzură. De data asta cu atât mai amară cu cât am crezut că în sfârșit se poate și altfel, că democrația în sfârșit poate să funcționeze și pentru oameni, nu doar pentru politicieni, pentru speciali și pentru colaboratorii lor – acoperiți sau nu, scrie Vlad Voiculescu pe Facebook.

Marcel Ciolacu îl nimiceşte pe Ludovic Orban care se opune PNL – PSD: „Cum poate dormi noaptea?”
PNL a anunţat printr-un comunicat că, printre principiile pe care PNL le va susţine în negocerile care ar urma să înceapă chiar de marţi, se numără desemnarea unui premier PNL, realizarea reformelor asumate pe tema justiţiei şi închiderea MCV, precum şi respectarea parteneriatului PNL cu preşedintele Klaus Iohannis. Fostul preşedinte al PNL Ludovic Orban a afirmat, după şedinţa BPN de la Vila Lac, că nu a fost stabilit un mandat clar pentru negocieri, „un mandat care într-adevăr să cuprindă toate elementele esenţiale şi lucrurile la care PNL nu poate renunţa”, ci „pur şi simplu s-a lăsat la îndemâna echipei de negociere să negocieze orice cu PSD-ul”. „Oamenii nu ne-au votat pe 6 decembrie ca să batem palma cu PSD, să facem un guvern cu PSD (…) Ce legătură este între PNL şi fostul partid comunist? Nicio legătură”, a arătat el.


loading...
Partenerii noștri