Vlad Voiculescu îl ironizează pe Iohannis după o zi cu 4000 de cazuri: „Am oprit pandemia”

Fostul ministru al Sănătăţii, remaniat cu scandal de Florin Cîţu, nu a pierdut prilejul de a-l ataca după o zi cu multe cazuri de Covid; "Vine valul #echipeicâștigătoare!"

14 sept. 2021, 15:16
Vlad Voiculescu îl ironizează pe Iohannis după o zi cu 4000 de cazuri: „Am oprit pandemia”

Vlad Voiculescu a simţit nevoia de ironii după ce România şi-a dublat într-o singură zi cazurile de Covid. Grupul de Comunicare Strategică a anunţat marţi 3.929 de noi cazuri de infectare cu coronavirus. În ultimele 24 de ore, 96 de persoane au decedat. La ATI sunt internaţi 675 de pacienţi cu COVID-19, numărul lor fiind în creştere. 155 de copii cu COVID-19 sunt în spital, 10 dintre ei fiind la ATI.

„Vine valul #echipeicâștigătoare!
Aproape patru mii de cazuri noi (3.929) raportate azi. Asta este
– mai mult decât dublu față de numărul de ieri,
– cel mai mare număr din ultimele șase luni și
– aproape de vârful atins anul acesta doar pentru câteva zile în Aprilie!
În ultimele 24 de ore au murit 96 de persoane, iar numărul pacienților aflați la ATI a urcat la 675. Zece dintre ei sunt copii.
Valul care va lovi probabil România mai rău decât orice altă țară din Europa este rezultatul unor acțiunilor concrete:
1. relaxările urgentate în luna mai a acestui an ca să dea bine politic pentru președinte și premier (în vederea congresului PNL, altfel nu există vreo explicație!), atunci când vaccinarea abia prinsese viteză; ce s-a întâmplat imediat după anunțul relaxărilor, vaccinarea în România abia a mai șchiopătat (vezi grafic);

Bilanţ coronavirus 14 septembrie. Aproape 4000 de noi cazuri COVID şi 96 de decese în 24 de ore. La ATI sunt 675 de pacienţi infectaţi

2. O campanie de vaccinare militarizată care a prioritizat “esențialii”, i-a ignorat cu bună știință pe cei vulnerabili; nicăieri în Europa (poate cu excepția Bulgariei) nu sunt atâția bătrâni și bolnavi nevaccinați ca în România și a cărei comunicare a fost marcată fie de manifestările “wow” ale domnului premier superman, fie de milițienismele aferente unei campanii conduse de MAPN, MAI și alte grade.
Când o spuneam la începutul anului diverse goarne și “analiști” îmi reproșau că eu și USR PLUS vrem să “politizăm” campania de vaccinare! Uitându-vă înapoi astăzi, realizați care au fost de la început intențiile echipei Iohannis-Cîțu și de ce a fost luată vaccinarea din responsabilitatea Ministerului Sănătății?
Am și o provocare pentru voi: identificați în grafic impactul singurei campaniei “Ce conține vaccinul” pe graficul de mai jos! Succes!”, a scris Vlad Voiculescu pe Facebook.

Vine valul #echipeicâștigătoare!Aproape patru mii de cazuri noi (3.929) raportate azi. Asta este – mai mult decât…

Posted by Vlad Voiculescu on Tuesday, September 14, 2021

Medicul Gabriel Diaconu, despre prezenţa lui Cîţu la deschiderea anului şcolar: Dacă funcționa proverbul țara arde și babele se piaptănă premierul s-ar fi ocupat de guvernare, nu de sedus adolescenți