Vlad Voiculescu îl toarnă pe fostul premier: Cîţu a luat decizia de cumpărare a vaccinurilor fără să mă întrebe măcar, sau să mă informeze

În Bucureşti erau zeci de centre destinate specialilor, unde vaccinurile erau distribuite fără ştirea mea, mai devăluie fostul ministru al Sănătăţii.

28 nov. 2022, 21:11
Vlad Voiculescu îl toarnă pe fostul premier: Cîţu a luat decizia de cumpărare a vaccinurilor fără să mă întrebe măcar, sau să mă informeze

Fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu a declarat luni în emisiunea Talk News de la Profit News TV, că premierul Cîţu a luat decizia de cumpărare a vaccinurilor anti-COVID-19, fără să îl întrebe măcar, sau să îl informeze, pentru că întreaga campanie de vaccinare a fost coordonată de prim-ministru. El a mai spus, despre distribuţia vaccinurilor, că în Bucureşti erau zeci de centre destinare specialilor, unde vaccinurile erau distribuite fără ştirea lui.

Procurorii lui Kovesi investighează achiziţia de vaccinuri anti-COVID în UE

”Singura operatiune făcută de mine a fost să supun o comandă pe care domnul Cîţu a făcut-o în februarie 202. să o supun atenţiei prin Memorandum în martie 2021”, a spus Vlad Voiculescu, precizând că întreaga campanie de vaccinare a fost coordonată de prim-ministru.

Vlad Voiculescu a mai spus: ”Premierul Cîţu a luat decizia de cumpărare a vaccinurilor fără să mă întrebe măcar, sau să mă informeze. Nu aveam atribuţii, eu nu am fost nici măcar informat când a fots luată decizia în februarie 2021”.

Fostul ministru al Sănătăţii a precizat că i s-a părut prea mare cantitatea de vaccinuri şi a făcut un memorandum în care să aducă în Guvern în discuţie .

”Am scris atâtea au fost comandate, premierul a făcut comanda, peste capul meu haideţi să avem o discuţie. Premierul Cîţu a spus: e decizia mea, mi-o asum, am vorbit cu Von der Leyen ( Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, nr) şi a semnat acel memorandum în care scrie că se vor comanda în continuare acele vaccinuri”, a menţionat el.

Alexandru Rafila: Vaccinurile anti-COVID au reprezentat cea mai spectaculoasă evoluție din istoria medicinei. Campania din ţara noastră, compromisă de politizare

Voiculescu a ţinut să arate, despre distribuţia de vaccinuri, că ”în Bucureşti erau zeci de centre destinare specialilor, unde vaccinurile erau distribuite fără ştirea lui, către  cei speciali, fie că lucrau în anumite structuri cu steluţe”.

Vlad Voiculescu: Dacă lucrurile merg în ritmul în care au mers în ultimele 12 luni, nu vom avea spitale regionale finalizate în 2027, nici gând

Fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu a declarat luni în emisiunea Talk News de la Profit News TV, că dacă lucrurile merg în ritmul în care au mers în ultimele 12 luni, nu vom avea spitale regionale finalizate în 2027.

”Am ajuns la punctul în care trebuie contractată proiectarea spitalelor, a fost semnată, lucrurile evolueză încet, încet în direcţia bună. dar în ritmul în care merge de când a preluat domnul Rafila mandatul, un dezinteres pe care numai dânsul îl poate justifica, lucrurile evoluează extrem de încet şi am văzut decaraţiile de zilele trecute că vom avea spitale regionale în 2027. Vă pot spune că lucrul acesta este fals, dacă lucrurile merg în ritmul în care au mers în ultimele 12 luni, ca să nu spun de mulţi ani în urmă, nu vom avea spitale regionale finalizate în 2027, nici gând”, a spus foatul ministru al Sănătăţii.

Vlad Voiculescu a precizat că ”merg lucrurile foarte încet” şi a dat ca exmplu Agenţia Naţională de Dezvoltare a infrastructurii sanitare, care trebuia să însemne o echipă separată care să livreze aceste spitale, care să conţină specialişti, dar care acum e populată de cadre de partid.

”În 18 luni se poate construi un spital regional, în momentul în care depăşeşti toată birocraţia”, a mai spus Voiculescu, precizând că ”în momentul acesta vorbim de întârzieri de 3, 4 sau 5 ani şi despre o structură în Ministerul Sănătăţii cu politruci pe care nu o vede construind nici până în 2027” aceste spitale.

Voiculescu a mai spus că atunci când a venit la minister, ”spitalele regionale erau în faza studiilor de fezabilitate expirate, care costaseră în jur de 20 de milioane de euro”.

Întrebat câţi bani europeni au fost pierduţi în aceşti ani, Vlad Voiculescu a spus că este vorba probabil de miliarde de euro, şi nu numai pe sănătate.

”Dacă am fi avut acea echipă care să pregătească proiecte de spitale, am fi putut să atrage acei bani. Vă pot spune câţi bani vom piede, în PNRR, dacă lucrurile par să meară la fel, vom pierde până la un miliard de euro”, a mai spus Voiculescu.

Vlad Voiculescu, despre Nicuşor Dan: Mi se pare că în bună măsură face ce trebuie, fără să fiu exaltat de dinamica cu care se întâmplă lucrurile în primărie

Liderul USR Bucureşti, Vlad Voiculescu a declarat luni despre Nicuşor Dan că i se pare că în bună măsură face ce trebuie, fără să fie exaltat de dinamica cu care se întâmplă lucrurile în primărie. Voiculescu a dat asigurări că USR va avea candidat la primăria Capitalei, iar despre varianta ca acesta să fie Nicuşor Dan a spus să i se pună întrebarea peste 6 luni.

Întrebat dacă ia în calcul o candidatură la Primăria Capitalei, Vlad Voiculescu a afirmat: ”Cu siguranţă voi rămâne în politică şi vă voi anunţa. Cu siguranţă, USR va avea candidat la Primărie. O să vedem dacă vom avea candidat propriu”.

Liderul USR Bucureşti a precizat că ”mai e destul timp, şi ceea ce e important în momentul acesta este ca toată lumea să îşi vadă de treabă”. Despre Nicuşor Dan, Vlad Voiculescu a spus: ”Mi se pare că în bună măsură face ce trebuie, fără să fiu exaltat de dinamica cu care se întâmplă lucrurile în primărie”.

Întrebat dacă Nicuşor Dan ar putea fi candidatul USR la Primăria Capitalei, în 2024, Voiculescu a răspuns: ”Întrebaţi-mă peste şase luni”.