Vlad Voiculescu, la un an de la primul caz Covid din România: „Vaccinarea este şansa noastră pentru oprirea pandemiei şi întoarcerea la normalitate”

Ministrul Sănătăţii a publicat pe pagina sa de Facebook un mesaj, la împlinirea unui an de la primul caz de Covid depistat pe teritoriul României.

26 feb. 2021, 20:58
Vlad Voiculescu, la un an de la primul caz Covid din România: „Vaccinarea este şansa noastră pentru oprirea pandemiei şi întoarcerea la normalitate”

Vlad Voiculescu a ţinut să puncteze momentul aducând mulţumiri medicilor din linia întâi, unii dintre ei voluntari, dar şi comunităţilor care au ajutat cum şi unde a fost nevoie şi cetăţenilor care s-au protejat, făcând astfel ca pandemia să nu aibă efecte devastatoare în ţara noastră.

„Astăzi se împlinește un an de la primul caz de COVID-19 din România. Nu știam atunci ce va urma să se întâmple și nici cum pandemia ne va schimba viața. O provocare uriașă care ne-a afectat pe noi toți. Om cu om.

Am trecut împreună printr-un an de restricții, teamă și incertitudine. Dar și un an de solidaritate. Am învățat să ne protejăm unii pe alții, să avem grijă de cei mai vulnerabili dintre noi și să îi apreciem mai mult pe cei din linia întâi care au luptat neîncetat pentru a salva vieți.

Sprijinul impresionant pe care comunitățile l-au oferit spitalelor atunci când nu existau suficiente materiale de protecție a oferit o gură de aer salvatorilor și ne-a arătat încă odată că dacă suntem uniți, trecem mai ușor peste obstacole.

Vlad Voiculescu spune că vaccinarea este soluţia pentru a scăpa de pandemie

Mesajul meu este unul de recunoștință pentru întregul personal din sistemul medical. Oamenii care și-au riscat propria sănătate ca să aibă grijă de cei mai vulnerabili dintre noi. Sute de medici s-au oferit voluntar să îngrijească pacienții cu COVID-19, chiar înainte de a fi întrebați. Având în față o provocare enormă, au răspuns cu curaj, hotărâre și profesionalism exemplar. Ei merită cu adevărat aprecierea și sprijinul nostru!

Mulțumesc, în același timp, fiecărui cetățean, ONG sau companie care a ales calea implicării. Fiecărui om care a ales să-și rupă o bucată din timp pentru a-i ajuta pe ceilalți. Vecini, bunici, părinți, prieteni sau străini. Oameni care au ales să facă puțin mai mult, care au ales să facă bine.

Trebuie să continuăm să fim precauți zi de zi până când vom reveni la viața pe care o aveam înainte. Vom reuși acest lucru prin vaccinare. Vaccinarea este șansa noastră pentru oprirea pandemiei și întoarcerea la normalitate, iar pentru asta e nevoie de fiecare dintre noi.

Om cu om oprim pandemia.”, a scris Vlad Voiculescu pe Facebook.

Citeşte şi: Valeriu Gheorghiţă spune când vor scăpa românii de restricţii: „Cred că atunci putem atinge pragul de imunizare colectivă”


loading...