Vlad Voiculescu: Lucan avea informatori în minister. Decapitarea Corpului de control confirmă relaţiile sale privilegiate

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu susţine că medicul Mihai Lucan avea informatori în minister, iar ”decapitarea Corpului de control” confirmă relaţiile privilegiate ale acestuia cu noua conducere politică instalată în 2017.

RomaniaTV.net
05 ian. 2018, 12:52

„Despre relaţia privilegiată a domnului Lucan cu domnul Bodog nu ştim de ieri, de astăzi. Înţeleg că ar fi şi rude, ceva naşi/fini în familie… sper să aflăm cu toţii în curând. Decapitarea Corpului de Control (exact aşa cum ameninţase domnul Lucan) nu venea decât să confirme ceea ce ştiam… că ameninţările domnului Lucan aveau ca bază relaţia privilegiată cu politicienii ce aveau să se instaleze din nou după alegeri”, scrie Vlad Voiculescu pe pagina sa de Facebook.

El afirmă că ştia „despre faptul că domnul Lucan avea permanent informaţii clasificate din interiorul ministerului”. „Parte dintre cei care îi transmiteau fiecare pas îmi sunt prea bine cunoscuţi. Despre alţii, sper să aflăm cu toţii mai devreme sau mai târziu”, adaugă fostul ministru.

Vlad Voiculescu acuză controlul de formă făcut de Corpul de control al ministrului Sănătăţii la Institutul de Transplant de la Cluj.

„La insistenţele DIICOT, după ce lucruri de o gravitate extremă fuseseră transmise către DIICOT în August şi în Noiembrie 2016, domnul Bodog a fost obligat să trimită din nou Corpul de Control. Astfel, în perioada 15.05.2017 – 26.05.2017, când 7 persoane (Corpul de Control al Ministrului Sănătăţii şi membri ai Casei de Asigurări de Sănătate Bucureşti) au realizat un simulacru de control la Cluj. În Minister se ştia foarte clar care sunt instrucţiunile… să găsească cât mai puţine lucruri… misiune de care echipa s-a achitat cu brio. Iar pentru asta, au fost trataţi cum se cuvine: cazarea echipei de 7 persoane la Grand Hotel Italia Cluj (5 stele!) – deşi legea permite oficialilor să se cazeze la hoteluri de maxim 3 stele – cu mese şi băutură la discreţie (un mic detaliu demn de alte epoci vedeţi în fotografiile ataşate). Factura care la un calcul simplu ar trebui să depăşească 6000 de euro… nu ştim cine a achitat-o”, scrie Vlad Voiculescu, postând şi fotografii.

„Aseară, domnul Florian Bodog a mers la sediul DIICOT Bucureşti pentru a da câteva declaraţii. Sper ca procurorii să afle mai multe… atât de la domnul Bodog cât şi de la distinşii domni şi doamne din MS care s-au ocupat cu protejarea infractorilor”, mai scrie Vlad Voiculescu.

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a fost audiat în calitate de martor, joi seara, la DIICOT, în dosarul în care medicul Mihai Lucan este acuzat de delapidare, anunţă Digi 24.

Bodog fusese citat pentru diineata de joi la DIICOT, însă citaţia nu au ajuns la timp, iar procurorul de caz a decis ca audierea să fie reprogramată.

Ulterior, ministrul Sănătăţii a venit joi seara la DIICOT şi a dat o declaraţie în calitate de martor în dosarul medicului Mihai Lucan.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu, cel care a făcut un denunţ în acest dosar, afirma miercuri că actualul ministru al Sănătăţii ar fi intervenit în timpul unui control la Institutul de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca şi că între Mihai Lucan şi Florian Bodog există o legătură de rudenie.

„Florian Bodog, împreună cu funcţionari de la Casa de Asigurări, împreună cu Hirţea – consilierul său, au aranjat ca la un control desemnat de DIICOT funcţionari de la Casa de Asigurări să fie cazaţi la un hotel de cinci stele din Cluj, cu încălcarea legii. Acel control a devenit brusc foarte moale, iar acest lucru s-a făcut cu complicitatea managerului Spitalului Judeţean din Cluj, Petru Şuşcă, care a Afăcut toate eforturile necesare ca Institutul de Transplant să intre în faliment, ca să îl transforme într-o secţie. Actualul ministru a vorbit cu Hirţea ca să vorbească cu Şuşcă şi să aranjeze ca acei oameni să stea la un hotel de cinci stele. Domnul Bodog are legături foarte vechi cu familia Lucan. Are legături cu familia Lucan printr-o relaţie de naş”, a adăugat deputatul.