Vlad Voiculescu: Părinţii vor putea lua decizia să nu vaccineze copilul, dar numai după ce se vor informa

Publicat: Vineri, 02 Decembrie 2016 15:39 // Actualizat: Vineri, 02 Decembrie 2016 16:43 // Sursa: romaniatv.net

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a declarat vineri că Legea vaccinării este în stadiul avizării. 

Vlad Voiculescu a precizat că legea prevede ca părinții să nu aibă obligația de a-și vaccina copiii, în condițiile în care decizia lor va fi una informată.

"Legea vaccinării este în stadiul de avizare. (...) Legea are trei capitole mari, importante. Pe de o parte, ne dă baza legală pentru asigurarea stocurilor de vaccinuri, ceea ce este esențial. Dacă ai baza legală, poți să faci rezerve. Dacă ai rezerve, atunci nu mai rămâi fără vaccinuri. Al doilea lucru pe care îl face este că ne asigură că există responsabilități foarte clare pentru fiecare autoritate: fie medicul de familie, fie comisiile județene de vaccinare, fie Ministerul Sănătății și celelalte instituții", a precizat ministrul, într-o declarație acordată presei.

Legea vaccinării este finalizată şi va fi pusă în dezbatere publică

El a făcut, de asemenea, referire la faptul că Ministerul Sănătății își va asuma responsabilitatea în cazul în care vaccinul are efecte secundare. Totodată, părinții vor fi obligați să ia decizii informate.

"Al treilea lucru pe care îl face foarte clar (legea, n.r.) este că stabilește care sunt responsabilitățile ministerului pentru eventualele efecte secundare pe care, pentru prima dată, Ministerul Sănătății le va recunoaște. Va spune: 'da, dacă există efecte secundare, Ministerul Sănătății își asumă responsabilitatea'. De asemenea: care sunt responsabilitățile părinților, și anume de a fi informați. Vor putea lua decizia să nu vaccineze copilul, respectiv să stabilească un plan de vaccinare, dar asta vor face numai după ce se vor informa. Legea presupune obligația familiei de a se informa, de a lua o decizie informată. (...) Există sancțiuni, dar sancțiunile se referă strict la obligativitatea de a fi informat, de a lua o decizie informată", a spus el.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
02 dec 21:45
Răspunde | Votează email 0 email
moschristmas
Tara s-a țiganizat, fiindcă un țigan la cerșit în UE câștigă mai bine decât un 'babac' cu 35 de ani vechime în muncă (care oricum nu este plătită de particulari). Legionarii SS-iști vânau evrei 'exenofobi' (le răspundeau cu aceiași monedă evreilor care acaparau piața financiară). Peste foarte scurt timp țiganii vor supra popula 'Rromania' deoarece din 'respect' celelate etnii nu se înmulțesc. Va fi o Rromanie a sectanților cu jumătate de normă creștină.
1
EUR
4.8127
RON
28 Feb
noapte 2 °
zi 11 °
Ultimele joburi adaugate
24 H