Vlad Voiculescu, prima reacție după ce a fost surprins fără mască la Parlament. Cum s-a scuzat ministrul Sănătăţii

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii, a reacţionat pe Facebook după ce a fost fotografiat, luni, fără mască de protecţie, pe holurile Parlamentului.

29 mart. 2021, 16:23
Vlad Voiculescu, prima reacție după ce a fost surprins fără mască la Parlament. Cum s-a scuzat ministrul Sănătăţii

Vlad Voiculescu, prima reacție după ce a fost surprins fără mască la Parlament. Ministrul Sănătăţii a găsit primele scuze: era într-o conferinţă video şi pentru a bea apă! Potrivit legislaţiei, masca de protecţie trebuie purtată în orice spaţiu public închis, aşa cum este şi holul Parlamentului.

Vlad Voiculescu, prima reacție după ce a fost surprins fără mască la Parlament

„Am fost filmat / fotografiat astăzi de jurnaliștii ProTV într-o încăpere a Parlamentului cu masca dată jos de la gură. Eram într-o conferință video mi-am dat jos masca pentru intervenție, pentru a mă face mai bine înțeles și pentru că îmi era sete – pentru a comunica mai clar și pentru a bea apă. Fără să spun că asta justifică greșeala, trebuie spus că am făcut asta fiind singur în încăpere – fără nicio persoană la mai puțin de 10 metri în jurul meu. La un moment dat mi-a fost atrasă atenția și mi-am pus la loc masca. Fără îndoială, am greșit și toate criticile sunt justificate. Regulile trebuie respectate”, a scris Vlad Voiculescu pe Facebook.

Vlad Voiculescu, reacţie după proteste: Virusul există, omoară. Oricine spune altceva ori şi-a piedut minţile, ori are un interes

Ce spune legea

„Pe perioada stării de alertă, masca de protecție trebuie purtată în orice spațiu public închis, spații comerciale, mijloace de transport în comun și la locul de muncă, pe toată durata prezenței în oricare din spațiile închise ale incintei,în conformitate cu condițiile impuse de Ordinul Comun MS-MAI nr. 874/81/2020 privind instituirea obligativității purtării măștii de protecție, a triajului epidemiologic și dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă”, se arată în legislaţia aflată în vigoare.


loading...