Vlad Voiculescu, reacţie după proteste: Virusul există, omoară. Oricine spune altceva ori şi-a piedut minţile, ori are un interes

Ministrul Sănătăţii a declarat că îi înţelege pe românii care protestează, dar le cere protestatrilor să respecte măsurile de protecție în timpul manifestațiilor din stradă.

29 mart. 2021, 15:08
Vlad Voiculescu, reacţie după proteste: Virusul există, omoară. Oricine spune altceva ori şi-a piedut minţile, ori are un interes

Vlad Voiculescu reacţionează după protestele anti-restricţii de duminică noaptea din România. Ministrul Sănătăţii le cere românilor să poarte mască pentru că „situaţia este critică în spitale” şi îi avertizează că „virusul există, face rău,  omoară şi oricine spune altceva ori şi-a pierdut minţile, ori are un interes”.

„Îi înţeleg inclusiv pe cei care protestează într-un fel sau altul, pe străzi, la TV sau la ei acasă. Situaţia este critică în spitale. Îi rog să aibă grijă de ei şi de cei dragi purtând masca şi uitându-se în sufletul lor şi în mintea lor şi constantând ceea ce poate să constate orice om rezonabil, cu minte în cap: virusul există, face rău, virusul omoară. Oricine spune altceva ori şi-a pierdut minţile, ori are un interes”, a declarat ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, la Parlament.

Citeşte şi: Medicul Emilian Imbri anunţă când scăpăm de pandemie: „Cred că trecem de septembrie-octombrie și încă nu vom avea un regres”

Bilanţ coronavirus 29 martie. Record la ATI şi 120 de decese în 24 de ore. Ilfov a ajuns la o incidenţă de 8,51

Până astăzi, 29 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 940.443 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 840.127 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.825 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Citeşte şi: Creşte din nou incidenţa COVID-19 în Bucureşti. Capitala se pregăteşte de noi restricţii

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 13.185. Dintre acestea, 1.398 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 6.658.431 de teste RT-PCR și 577.996 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 8.353 de teste RT-PCR (6.323 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 2.030 la cerere) și 6.002 teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 70.082 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 16.321 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 52.823 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 104 persoane.


loading...