Vlad Voiculescu, primele declarații după tragedia de la Victor Babeș: „Voi solicita un control asupra problemelor tehnice care au dus aici. Condoleanțe!”

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a făcut primele declarații după tragedia petrecută în această seară la Victor Babeș.

12 apr. 2021, 23:13
Vlad Voiculescu, primele declarații după tragedia de la Victor Babeș: „Voi solicita un control asupra problemelor tehnice care au dus aici. Condoleanțe!”

Vlad Voiculescu, primele declarații: „Voi solicita un control asupra problemelor tehnice care au dus aici. Condoleanțe!”

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a făcut primele declarații după tragedia petrecută în această seară la Victor Babeș.

„Condoleanțe familiilor îndurerate! Azi în jurul orei 18:30 am aflat despre problemele de la spitalul Victor Babeș. Am sunat pentru a mă asigura că pentru pacienții COVID-19 se vor găsi locuri în alte spitale din București. Am mers apoi acolo pentru a vorbi cu medicii și conducerea spitalului.

Cinci dintre ei au fost trasferați în siguranță. Trei dintre ei, din păcate, nu au putut fi salvați.  O anchetă penală este în desfășurare iar mâine voi solicita un control asupra problemelor tehnice care au dus aici.

Condoleanțe pentru familiile îndurerate!”, a transmis Vlad Voiculescu, luni seară, pe Facebook, înainte de declarațiile premierului Florin Cîțu.

Citește și Florin Cîţu vorbeşte după tragedia de la „Victor Babeş”: A fost un accident. Toţi vinovaţii trebuie să plătească!

Trei pacienţi au murit, în această seară, după ce au rămas fără oxigen, într-o unitate mobilă de Terapie Intensivă aflată la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti.

Primarul general Nicuşor Dan a anunţat, luni, că a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 3 după trei pacienţi infectaţi cu COVID au murit din cauza unei defecţiuni la aparatul de oxigen la unitatea mobilă de ATI a Spitalului „Victor Babeş” din Capitală.”

Nicuşor Dan a precizat că cei trei pacienţi au decedat în „condiţii neclare” şi a transmis condoleanţe rudelor acestora. De asemenea, primarul general a precizat că a sesizat Parchetul pentru a face verificări în acest caz.

„În această seară, din nefericire, au decedat în condiții neclare trei pacienți de la Spitalul Victor Babeș din Capitală. E o tragedie, un moment dramatic în care vieți omenești au fost pierdute. Prezint condoleanțe familiilor care i-au pierdut pe cei dragi astăzi.

Am sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 3 în legătură cu această situație, fiindcă vinovații trebuie identificați și pedepsiți. Am solicitat colaborarea deplină a personalului acestui spital în cadrul cercetărilor care vor avea loc”, a scris Nicuşor Dan, pe Facebook.

Explicaţiile Ministerului Sănătăţii despre tragedia de la Spitalul „Victor Babeș”

Ministerul Sănătații a fost informat, prin Centrul Operativ pentru Situații de Urgență, că trei pacienți și-au pierdut viața la Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă, operaționalizată sub coordonarea Departamentului pentru Situații de Urgență (Ministerul Afacerilor Interne), operată tehnic de Institutului Național Victor Babeș (PMB / ASSMB).

Din primele informații transmise Centrului Operativ Pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Sănătății, defecțiunea a avut loc la instalația de oxigen a unității mobile.

Cinci pacienți au fost transferați rapid: unul într-o altă secție din spitalul Victor Babeș și ceilalți patru la Spitalul ROL2 de la Otopeni, Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni” și Spitalul Floreasca.

 

 

 


loading...
Partenerii noștri