Vlad Voiculescu, pus la zid de Traian Berbeceanu şi Nicuşor Dan privind relaxarea restricţiilor. „Aşa e şi moral şi legal. Trebuie să ne învăţăm în ţara asta să împărţim competenţele”

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a anunţat, vineri, că a fost stabilită relaxarea mai multor măsuri de restricţie, prin decizia Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, cu toate că Ministerul Sănătăţii condus de Vlad Voiculescu a recomandat o relaxare treptată. La rândul său, primarul general Nicuşor Dan l-a criticat pe ministrul Sănătăţii, după ce a dat de înţeles că nu ar crede datele comunicate de Grupul de Comunicare Strategică.

22 ian. 2021, 18:29
Vlad Voiculescu, pus la zid de Traian Berbeceanu şi Nicuşor Dan privind relaxarea restricţiilor. „Aşa e şi moral şi legal. Trebuie să ne învăţăm în ţara asta să împărţim competenţele”

Traian Berceceanu şi membrii Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă ar nu fi ţinut cont de recomandările făcute de Ministrul Sănătăţii condus de Vlad Voiculescu, motiv pentru care au anunţat relaxarea restricţiilor în Capitală.

„Chiar înaintea începerii şedinţei de comitet pentru situaţii de urgenţă am primit o adresă de la Ministerul Sănătăţii, prin care ni se făcea o asemenea recomandare, să temporizăm relaxarea. Noi, însă, trebuie să ţinem cont de faptul că suntem aici să luăm în considerare aceleaşi cifre, aceiaşi indicatori şi aceleaşi acte normative pe care le-am avut în vedere atunci când am impus restricţiile, pentru că aşa este şi moral şi legal”, a declarat Traian Berbeceanu, conform ştiripesurse.

Citeşte şi: Ce crede Alexandru Rafila despre relaxarea măsurilor în București. Mesaj pentru Vlad Voiculescu

Vlad Voiculescu, pus la zid de Traian Berbeceanu şi Nicuşor Dan privind relaxarea restricţiilor. „În ţara asta există un Comitet Naţional care decide nişte lucruri”

De asemenea, primarul general Nicuşor Dan a continuat conflictul pe care-l are cu Vlad Voiculescu. Întrebat despre afirmaţiile ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, care a spus că nu ar crede în cifrele transmite de Grupul de Comunicare Strategică, Nicuşor Dan a precizat că în România competenţele sunt împărţite.

„Trebuie să ne învăţăm în ţara asta să împărţim competenţele. Atâta timp cât în ţara asta există un Comitet Naţional care decide nişte lucruri, atâta timp cât autorităţilor locale li se dau nişte atribuţii, haideţi să le respectam pe acelea! Eu, ca şi autoritate locală, în procesul de prevenire am nişte atribuţii, în contextul vaccinării am nişte atribuţii”, a spus Nicuşor Dan, conform sursei citate.

Nu este prima oară când Nicuşor Dan şi Vlad Voiculescu se contrează. Anterior, edilul Capitalei i-a răspuns lui Voiculescu, după ce l-a acuzat că nu i-a răspuns la telefon, în perioada în are amândoi nu-şi preluaseră mandatele de aleşi locali.

„Cu Vlad Voiculescu, cât timp a fost consilier general, cred că m-am văzut cel puţin de zece ori, în Primărie, faţă în faţă. (…) (Când nu a răspuns la telefon, n.r.) probabil că a fost în perioada în care nu era nici unul dintre noi primar general şi consilier general. Ştiţi că a fost o lungă perioadă în care am aşteptat validarea unor rezultate de către tribunal, după aceea de către Curtea de Apel”, a spus Nicuşor Dan.

Citeşte şi: Dominic Fritz, primarul Timişoarei, scrisoare deschisă către Valeriu Gheorghiţă şi Vlad Voiculescu: „Nu avem suficiente doze de vaccin”