Medicul Emilian Imbri anunţă când scăpăm de pandemie: „Cred că trecem de septembrie-octombrie și încă nu vom avea un regres”

Medicul Emilian Imbri a declarat că numărul cazurilor de coronavirus ar putea să scadă abia atunci când vom avea 60% din populaţie vaccinată. Fostul manager al Spitalului "Victor Babeş" estimează că nu va fi înregistrat un regres considerabil în ceea ce priveşte numărul infectărilor la toamnă.

29 mart. 2021, 15:00
Medicul Emilian Imbri anunţă când scăpăm de pandemie: „Cred că trecem de septembrie-octombrie și încă nu vom avea un regres”
Emilian Imbri anunţă când scăpăm de pandemie: "Cred că trecem de septembrie-octombrie și încă nu vom avea un regres"

Medicul Emilian Imbri anunţă când scăpăm de pandemie. Fostul manager de la Spitalul „Victor Babeş” din Capitală estimează că nu va fi înregistrat un regres considerabil în ceea ce privește numărul infectărilor cu coronavirus în timpul toamnei.

Medicul Emilian Imbri anunţă când scăpăm de pandemie

”Noi ne putem aștepta să scadă infectarea abia după ce avem, cum zic specialiștii, peste 60% din populație vaccinată. Eu cred că trecem de septembrie-octombrie și încă nu vom avea un regres. Se va simți ceva, dar nu așa spectaculos. Sunt oameni de știință care spun că în cazul în care ai peste 60% și nu apar alte tulpini, putem spune că… Dar dacă nu ai 60%? Dacă lumea începe să dea înapoi, ceea ce nu cred, uitați-vă la numărul mare de persoane care se înscriu pentru vaccinare”, a declarat fostul manager al Spitalului Victor Babeş din Capitală la B1 Tv.

Referitor la cei pe care autorităţile nu-i pot convige să se vaccineze, medicul a explicat: „Din păcate, eu vă spun că este o bătălie cu niște sorți de izbândă îndoielnici. În niciun caz nu putem să-i vaccinăm cu forța și nici nu vom încerca. (…) Din numărul ăsta (al celor care nu vor să se vaccineze – n.r.) o parte șovăie și încă se uită într-o parte și în alta”.

Citeşte şi Răzvan Cherecheş aduce veşti proaste după vaccinare: Vom avea un val patru la finalul anului

Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat peste 3.800 de cazuri noi COVID-19 în ultimele 24 de ore în România. Până astăzi, 29 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 940.443 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 840.127 de pacienți au fost declarați vindecați.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 13.185. Dintre acestea, 1.398 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 6.658.431 de teste RT-PCR și 577.996 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 8.353 de teste RT-PCR (6.323 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 2.030 la cerere) și 6.002 teste rapide antigenice.

Până astăzi, 23.234 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 28.03.2021 (10:00) – 29.03.2021 (10:00) au fost raportate 120 de decese.

Citeşte şi VIDEO Raed Arafat, prima reacţie după protestele de duminică noaptea. Ce spune despre demisie