Vlad Voiculescu reacţionează la acuzaţiile lui Cîţu: Parcă nici dna Dăncilă nu își permitea să arunce cu cuvintele în halul ăsta

Fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, reacţionează după ce premierul Florin Cîţu l-a acuzat că a semnat pentru 9 milioane de doze de vaccin CureVac, care nu a fost aprobat niciodată. "Parcă nici dna Dăncilă nu își permitea să arunce cu cuvintele în halul ăsta", a spus Voiculescu.

22 sept. 2021, 16:51
Vlad Voiculescu reacţionează la acuzaţiile lui Cîţu: Parcă nici dna Dăncilă nu își permitea să arunce cu cuvintele în halul ăsta

Fostul ministrul al Sănătăţii Vlad Voiculescu îi da replica premierului Florin Cîţu după ce şeful Guvernului a susţinut miercuri că „Vlad Voiculescu a semnat pentru 9 milioane de doze de vaccin CureVac, care nu a fost aprobat niciodată.”

Citeşte şi: Cîțu șterge pe jos cu Voiculescu și Mihăilă: Aș fi vrut mai multe de la ei. Aş fi vrut să-i văd mai mult pe teren

„Parcă nici dna Dăncilă nu își permitea să arunce cu cuvintele în halul ăsta. Florin Cîțu se joacă cu cuvintele așa cum s-a jucat cu bugetul sănătății – complet iresponsabil”, a susţinut Vlad Voiculescu, într-o postare pe Facebook.

Vlad Voiculescu a explicat că „dreptul dobândit prin semnarea acelui acord era acela de a plasa comenzi DACĂ acel vaccin ar fi fost aprobat și DACĂ la momentul respectiv statul român ar fi considerat acest lucru oportun”.

Fostul ministru al Sănătăţii a mai spus că „nevoia de vaccin în întreaga lume este enormă iar vaccinurile care nu sunt folosite pot fi revândute – fie de către producător, fi de către statul care are dreptul să le achiziționeze. Sigur, asta dacă nu cumva țara respectivă are un mare meșter precum Florin Cîțu care ia atâtea decizii proaste încât vaccinurile expiră în depozite, așa cum înțeleg că s-a întâmplat cu vreo 700.000 de doze de vaccin Astra Zeneca.
Mai pe românește: problema nu e să dobândești dreptul de a face ceva (ex: să ai carnet de conducere, să cumperi un vaccin, etc.), problema este cum faci uz de dreptul dobândit (ex: să conduci beat, să lași vaccinurile să expire, etc.). Nu e greu să te comporți responsabil. Trebuie doar să rămâi cu picioarele pe pământ”, a completat Vloiculescu.

Citeşte şi: Cîțu îl acuză direct pe actualul ministru al Sănătății pentru vaccinurile expirate: „Mihăilă a crescut cu până la 25% pierderea”

În final, Vlad Voiculescu a transmis că „vaccinul CureVac-ul nu este încă aprobat, deci România nu a cheltuit nici măcar un singur cent pe acest vaccin”.

Premierul Florin Cîțu l-a acuzat pe fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu că a semnat pentru 9 milioane de doze de vaccin dezvoltat de compania germană de biofarmaceutice CureVac, care nu a fost aprobat.

„Pentru a face o comandă, cel care semnează în numele României este ministrul Sănătății. Ministrul Sănătății, dacă avea o problemă la un moment dat cu un anumit număr de doze ar fi spus ceva”, a declarat Cîțu.

Acesta a spus că fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu a semnat pentru 28,29 milioane de doze și Nelu Tătaru pentru 33 de milioane de doze.

Florin Cîțu a declarat că, în calitate de ministru al Sănătății, a semnat pentru 4 milioane de doze.

Vlad Voiculescu îl compară pe actualul premier cu Victor Ponta și cu Liviu Dragnea și spune că liberalul este mai mincinos și mai lipsit de scrupule decât cei doi politicieni foști pesediști. Fostul ministru susține că Florin Cîțu va ataca pe oricine, oricând, ca să-și vadă interesele.

„El nu mai are simpla capacitate să asculte. Este mai mincinos decat Vcitor Ponta și mai lispit de scupule decât Liviu Dragnea. Este impuns de la spate de cineva care n-a cîștigat niciodată încredere cuiva. El are senzația că cineva i-a făcut cadou un guvern și o țară. Așa ceva nu se poate, mai ales într-o coaliție. E nevoie de o persoană responsbilă, nu unul care să funcționeze doar pentru jumătate dintre cei de la PNL. El l-a atacat chiar și pe colegul lui de partid, Alexandru Nazare, deci va ataca pe oricine, oricând. USRPULS are datoria să facă tot ce poate pentru a implementa reformele pe care le-am promis. Dacă este un guvern condus de o persoană matură, cu un calendar clar și cu reforme, cu comportamnet diferit față de Cîțu, revenim la alianță. Vrem proiecte concrete, nu doar funcții. Vrem să le arătăm românilor că nu ne-au votat degeaba. L-am votat pe Iohannis de două ori, dar nu am cuvinte să-mi exprim dezamagirea. Am avut multă încredere în președinte. Mă rog să-i dea Dumnezeu înțelepciune și să rămână în istorie ca un preeșdinte care a făcut și reforme”, a declarat Vlad Voiculescu.


loading...