Vlad Voiculescu scria pe Facebook că a făcut lucrurile „ceva mai… omeneşti”, în timp ce bătrâni operaţi erau evacuţi pe targă din Spitalul Foişor

Spitalul de Ortopedie Foişor din Capitală devine suport COVID începând de vineri seară. Raed Arafat a dat ordin ca evacuarea pacienţilor să aibă loc în regim de urgenţă, iar ministrul Vlad Voiculescu nu a avut încă nicio reacţie.

09 apr. 2021, 22:47
Vlad Voiculescu scria pe Facebook că a făcut lucrurile „ceva mai… omeneşti”, în timp ce bătrâni operaţi erau evacuţi pe targă din Spitalul Foişor

Vlad Voiculescu, în schimb, posta pe Facebook la ora 21, cu puţin înainte să înceapă evacuarea pacienţilor din Spitalul de Ortopedie Foişor, un mesaj prin care anunţa apariţia în Monitorul Oficial al unui nou ordin de ministru prin care se reglementează modul în care vor fi înmormântate persoanele decedate de Covid.

În câteva ore, odată cu apariția în Monitorul Oficial, un nou ordin de ministru va reglementa următoarele:

1. Pacienții infectați cu SARS-CoV-2 în stare gravă într-un spital vor putea fi vizitați de un preot/pastor;

2. Pacienții infectați cu SARS-CoV-2 în stare gravă într-un spital vor putea fi vizitați de un membru al familiei;

Ambele desigur, cu acordul medicului curant și în condiții de siguranță pentru toată lumea, ținând cont de situația extrem de grea din spitale în aceste zile.

3. Și da, persoana decedată va putea fi îmbrăcată iar înhumarea/ incinerarea se va efectua cu sicriul sigilat, dar în aceleaşi condiţii de înhumare impuse persoanelor decedate din alte cauze, cu respectarea voinței familiei decedatului și a ritualurilor cultului de care aparține, respectând desigur normele prevăzute de lege.

Sunt modificări la care s-a lucrat în Ministerul Sănătății, după un parcurs firesc ce a presupus consultarea a trei comisii de specialitate și a reprezentanților cultelor.

Ambele mele bunici au decedat acum nici 4 luni. Una dintre ele a trecut prin Covid-19. Știu că e greu și îmi închipui doar cât de greu trebuie să le fi fost celor care nu au putut măcar să își ia rămas bun în condiții normale.

Nu trăim însă vremuri normale iar reglementările au avut rostul lor la vremea respectivă. O spun fără niciun interes personal sau al echipei din care fac parte – reglementările sunt din vremea domnului ministru Bodog (Ordinul 1533/2017) și al domnului Tătaru (Ordinul 436/2020). Informațiile suplimentare pe care le avem între timp despre virus și recomandările Organizației Mondiale a Sănătății ne permit să facem aceste câteva schimbări care să facă lucrurile ceva mai… omenești.”, scria Vlad Voiculescu pe Facebook.

Vlad Voiculescu, susţinut de birourile reunite ale USR-PLUS

Vlad Voiculescu are toată susținerea Alianței USR PLUS pentru o reformă reală în sistemul de sănătate.

Birourile reunite, vineri seara, ale USR PLUS îşi reafirma susținerea totală pentru ministrul sănătății Vlad Voiculescu în lupta sa pentru transparentizarea și reformarea sistemului public de sănătate.

Comunicatul are legătură cu decizia corpului de control al Guvernului de a sesiza parchetul, după ce un consilier onorific al lui Voiculescu ar fi avut acces la date secrete din platforma de vaccinare.

Corpul de control al Prim-ministrului a transmis Ministerului Public o sesizare penală „in rem”, ca urmare a verificărilor preliminare efectuate la Ministerul Sănătății și la celelalte instituții din subordinea sau coordonarea Guvernului care au atribuții legale în privința gestionării platformei naționale privind vaccinarea – Registrul Electronic Național de Vaccinări (RENV), se arată într-un comunicat al instituţiei din subordinea lui Florin Cîţu.

Conform sursei citate, accesul în Registrul Electronic Național de Vaccinări (RENV) – modulul de vaccinare se face prin username și parolă, atribuite fiecărei categorii de utilizatori: centre de vaccinare, Direcții de Sănătate Publică, Serviciul de Telecomunicații Speciale, Ministerul Sănătății (MS), Institutul Național de Sănătate Publică (INSP), Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), categorie generală Populație, singura condiție de acces fiind utilizarea unui IP (internet protocol) din România.

Citeşte şi: Diana Şoşoacă s-a dezlănţuit: „Cum îşi permite mizerabilul de Arafat, care nu are nici religie, să-şi bată joc de oameni!?”


loading...