Vlad Voiculescu şi Ioana Mihăilă răspund acuzaţiilor lui Cîţu că nu s-ar fi implicat în campania de vaccinare: „Ioana a şi vaccinat persoane”

Foştii miniştri ai Sănătăţii Vlad Voiculescu şi Ioana Mihăilă, acuzaţi de premierul Florin Cîţu că nu au fost în centre de vaccinare, au postat imagini de la acţiunile de promovare a vaccinării.

22 sept. 2021, 22:17
Vlad Voiculescu şi Ioana Mihăilă răspund acuzaţiilor lui Cîţu că nu s-ar fi implicat în campania de vaccinare: „Ioana a şi vaccinat persoane”

Ioana Mihăilă a arătat că a şi vaccinat persoane în mai multe centre din ţară, iar fostul vicepremier Dan Barna, la rândul său, a postat imagini de la astfel de acţiuni, alături de mesajul, în mod clar dedicat lui Cîţu :”Am fost acolo”.

”Legat de faptul că sunt acuzată că nu am promovat vaccinarea, în patru luni de mandat am ajuns aproape în toată ţara. Să vaccinez şi să promovez vaccinarea”, a scris, miercuri, pe Facebook, Ioana Mihăilă.

Aceasta a mai precizat că  a mai avut numeroase întâlniri cu reprezentanţii medicilor de familie, ai direcţiilor de sănătate publică judeţene şi cu manageri de spitale din fiecare zonă în care a fost.

”Mai mult nici nu ştiu dacă mai e nevoie să comentez”, a mai scris Mihăilă, postând mai multe imagini în care se vede cum vaccinează ea însăşi mai multe persoane.

Şi fostul ministru Vlad Voiculescu a reacţionat după acuzaţiile premierului, atât cele legate de vaccinare, cât şi cele legate de scandalul de la Spitalul Foişor.

”Cîţu mă acuză că nu am fost în centre de vaccinare. Cred că se referă la centrele pentru speciali – pentru că de alea părea că îi pasă cu adevărat. Acolo într-adevăr nu am fost”, a scris Vlad Voiculescu, într-o postare pe Facebook.

Într-o altă postare, fostul ministru al Sănătăţii afirmă că premierul ”încearcă cu disperare să arunce vina pentru nenorocirea care vine peste ţară asupra altcuiva – ideal USR PLUS”.

”Şi da, spre deosebire de alţi „demnitari” care nu făceau decât să îşi plimbe fizicul şi să se laude cu munca altora, tăind câte o panglică sau „dezvelind cine ştie ce placă de marmură pe vreo clădire publică în paragină dar proaspăt văruită”, eu mi-am înţeles rolul mai degrabă ca unul de re-construcţie al unei instituţii puse la pământ de cei care nu se preocupaseră decât de poze şi declaraţii „de la faţa locului””, a mai scris Voiculescu.

Vlad Voiculescu face lumină şi în cazul evacuării Spitalului Foişor: „Cîţu a folosit cinic circul pentru a arunca totul în spatele meu”

”Cât priveşte incidentul de la Foişor, am greşit că nu am spus din acea seară exact cum au stat lucrurile:

1. DSU a gestionat tot procesul – cu bune şi cu rele. Nu MS!
2. Managerul de la Foişor a întârziat cât a putut procesul şi a chemat Antena 3 – prezentă acolo cu o oră înainte de oricine altcineva.
3. Cîţu şi mulţi liberali au folosit cinic şi mizerabil circul pentru a arunca totul în spatele meu.

Ce am făcut eu şi echipa mea a doua zi? Am sunat FIECARE pacient care a fost transferat de la Foişor şi i-am oferit soluţii pentru problema sa. Asta am crezut eu că este lucrul responsabil de făcut în acel moment.

PS Managerul de la Foişor este încă în funcţie – primarul Nicuşor Dan pare să fie mulţumit de prestaţia acestuia, la fel cum este mulţumit de prestaţia tuturor celorlalţi manageri numiţi de Oprescu sau Firea. Dar asta este deja altă poveste, cu altă echipă câştigătoare”, a adăugat Vlad Voiculescu.

Şi fostul vicepremier Dan Barna a reacţionat postând mai multe fotografii pe Facebook de la acţiuni de promovare a vaccinării, alături de mesajul ”Am fost acolo”.

Barna a cerut să se pună stop dezinformării.

Premierul Florin Cîţu a afirmat că şi-ar fi dorit să îl vadă pe Vlad Voiculescu vizitând măcar un centru de vaccinare, în perioada în care era ministru al Sănătăţii.

Cîţu i-a atacat pe aceeaşi temă pe Ioana Mihăilă, Dan Barna, Dacian Cioloş, dar şi pe alţi membri ai Guvernului.

Citeşte şi: Ludovic Orban respinge propunerea lui Klaus Iohannis ca vaccinarea să devină obligatorie: „Să se dea alternative, ca testarea RT-PCR”