Vlad Voiculescu spune că nu există tensiuni între el şi Valeriu Gheorghiţă şi asigură că procesul de vaccinare va fi îmbunătăţit

România, prin apartenenţa la Uniunea Europeană, are acces la vaccin anti-COVID între primele ţări din lume, iar procesul de imunizare "merge" şi se va îmbunătăţi în fiecare zi, astfel încât cine doreşte să aibă acces la el, a declarat miercuri ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

20 ian. 2021, 12:39
Vlad Voiculescu spune că nu există tensiuni între el şi Valeriu Gheorghiţă şi asigură că procesul de vaccinare va fi îmbunătăţit

Vlad Voiculescu, a declarat, miercuri, că nu există nicio tensiune între el, premierul Florin Cîţu şi preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea anti-COVID, medicul Valeriu Gheorghiţă, ci doar discuţii despre „probleme care trebuie rezolvate”.

„Probabil că a fost cel mai puţin dureros vaccin pe care l-am făcut vreodată. (…) Cred că recunoştinţa noastră trebuie să meargă sau, dacă nu recunoştinţă, măcar o conştientizare a faptului că avem acces la acest vaccin datorită ştiinţei şi datorită comunităţii europene care nu numai că a încurajat crearea vaccinului din timp, ci a negociat pentru noi toţi, pentru toate ţările din Uniunea Europeană. România are acces la vaccin între primele ţări din lume şi procesul de vaccinare merge şi se va îmbunătăţi în fiecare zi, aşa încât fiecare român care doreşte să îşi facă vaccin să aibă acces la el”, a spus ministrul.

Voiculescu a explicat că vor fi plătite suplimentar pentru munca în centrele de vaccinare doar cadrele medicale care nu sunt detaşate de la locul de muncă.

„Dacă ai un salariu şi lucrezi undeva şi eşti detaşat de la serviciu în centru de vaccinare, atunci nu se pune problema unei plăţi în plus. Dacă vii de acasă sau eşti în afara timpului de lucru, atunci da, vor fi separat plătite aceste cadre medicale”, a precizat el.

Vlad Voiculescu spune că nu există tensiuni între el şi Valeriu Gheorghiţă

„Nu există absolut nicio tensiune. Există discuţii şi există un grup de oameni care au încredere unii în alţii şi care discută cât se poate de deschis despre probleme şi există probleme şi problemele acestea trebuie rezolvate. (…) Evident că sunt discuţii, evident că încercăm să îmbunătăţim lucrurile şi, da, nu este nimic secret, dar nici gând să existe tensiune între mine şi premier sau între mine şi Valeriu Gheorghiţă”, a susţinut Voiculescu.

Declarații de presă susținute de miniștrii Attila Cseke, Cristian Ghinea, Vlad Voiculescu, Carol-Eduard Novak și Raluca Turcan, la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central "Dr. Carol Davila

Declarații de presă susținute de miniștrii Attila Cseke, Cristian Ghinea, Vlad Voiculescu, Carol-Eduard Novak și Raluca Turcan, la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central "Dr. Carol Davila#ROVACCINARE #ImpreunaInvingemPandemia

Posted by Guvernul României on Wednesday, January 20, 2021

El a adăugat că Valeriu Gheorghiţă are meritul de a forma în „timp record” o echipă pentru organizarea campaniei de vaccinare anti-COVID-19.

„Medicul Valeriu Gheorghiţă este cel care a pus pe picioare această echipă şi într-un timp record a reuşit să facă un mecanism să funcţioneze. Nu perfect, sigur că poate fi îmbunătăţit, dar e un merit pe care i-l recunosc şi nu se pune problema în niciun fel de vreo tensiune”, a afirmat ministrul.

Citeşte şi: Membrii guvernului s-au vaccinat miercuri la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar ”Dr. Carol Davila”

Referindu-se la platforma de programare pentru vaccinare,  Voiculescu a recunoscut că nu a mers totul perfect şi că îşi cere scuze pentru lucrurile care nu au funcţionat, dar că oamenii muncesc din greu.