Vlad Voiculescu spune că platforma de programare funcţionează, apoi revine asupra declaraţiei: „Tocmai mi-am programat părinţii. Platforma a funcţionat bine/Se pare că am evaluat parţial greşit”

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat că a reuşit să îi programeze pe părinţii săi pentru vaccinarea împotriva COVID-19, folosind plaftorma dedicată, administrată de STS, iar aceasta a funcţionat bine.

16 ian. 2021, 08:49
Vlad Voiculescu spune că platforma de programare funcţionează, apoi revine asupra declaraţiei: „Tocmai mi-am programat părinţii. Platforma a funcţionat bine/Se pare că am evaluat parţial greşit”

Vlad voiculescu a strâns, în aprximativ o oră, sute de comentarii la postarea sa, multe dintre ele critice la adresa modului de funcţionare a platformei de înregistrare pentru vaccinarea anti-COVID.

„Tocmai mi-am programat părinții pentru vaccinare. Platforma a funcționat bine. E intuitivă. Vor mai fi disfuncționalități? Probabil că da. Nu voi veni niciodată în fața voastră să vă spun că totul este perfect atunci când nu este. STS lucrează încontinuu pentru a rezolva probleme și pentru a îmbunătăți platforma.

Repet ce am zis în ultimele zile, și anume că nu avem doze de vaccinuri la discreție. Trebuie să ținem cont de acest lucru. Părinții și bunicii noștri dar și cei care suferă de boli cronice trebuie să aibă prioritate!

În ceea ce privește organizarea: sunt unele DSP-uri care s-au organizat foarte bine – au organizat centre de vaccinare, au organizat echipele mobile. Un exemplu: Bihorul – are deja 6 centre pe 7 fluxuri – s-au menținut centrele din spitale și s-au înființat puncte noi. Mai mult, au 4 echipe mobile cu medici militari și medici din spitale. Omul sfințește locul!” a scris Vlad Voiculescu pe pagina sa de Facebook, la miezul noptii dintre vineri si sâmbătă.

Vlad Voiculescu a reevaluat situaţia şi promite îmbunătăţiri

După aproximativ 3 ore, în urma sutelor de mesaje şi comentarii care îi atrăgeau atenţia asupra diverselor probleme ale platformei de programare la vaccinare, Ministrul Sănătăţii a revenit cu o completare la postarea sa şi a promis că încă de sâmbătă va face tot posibilul pentru a remedia problemele apărute.

„UPDATE: se pare că am evaluat parțial greșit. Am citit câteva sute de comentarii și reacții, am vorbit cu cunoscuți și am încercat să îi ajut pe câțiva cu înscrierea. Dacă pentru mine (și probabil pt. o parte dintre cei cca. 190.000 de oameni care s-au programat cu succes) a fost o chestiune de minute, pentru alții înscrierea a durat ore iar pentru unii a fost pur și simplu imposibil. Mai e mult de muncă. Mâine voi lua legătura cu cei de la STS și CNCAV să văd cum îi putem ajuta. O parte dintre comentariile de aici vor fi transmise de asemenea.”, a adăugat Voiculescu la postarea sa.

Citeşte şi: Valeriu Gheorghiţă anunţă epuizarea locurilor pentru vaccinare din Bucureşti: „Au fost 18.000 de utilizatori pe minut”