Vladimir Jirinovski profeţeşte cel de-al Treilea Război Mondial: „Din nefericire, se va ajunge la asta. Ucraina este un instigator”

România, alături din Ungaria și Polonia vor dezmembra Ucraina pentru a-și recupera provinciile istorice aflate acum sub dominanţa Kievului, este de părere politicianul rus Vladimir Jirinovski. Cernăuțiul și Bucovina ar putea reveni sub controlul Bucureștiului, mai spune acesta, potrivit Mediafax.

RomaniaTV.net
04 sept. 2020, 09:40
Vladimir Jirinovski profeţeşte cel de-al Treilea Război Mondial: „Din nefericire, se va ajunge la asta. Ucraina este un instigator”

Acesta ar fi punctul de pornire a celui de-al Treilea Război Mondial, crede Jirinovski. Într-un comunicat publicat pe site-ul Partidului Liberal-Democrat rus, politicianul aminteşte de faptul că Primul Război Mondial a fost provocat de manevrele Serbiei împotriva Austro-Ungariei.

Prin acţiunile de acum, Ucraina conduce Europa spre al Treilea Război Mondial. Din nefericire, se va ajunge la asta, iar Ucraina este un instigator”, este de părere liderul ultranaţionalist rus. Potrivit acestuia, Polonia ar putea profita de situaţia instabilă din Ucraina pentru a încerca să anexeze oraşele ucrainene Liov şi Rovno. La rândul său, Ungaria ar revendica zonele transcarpatice, iar România, Cernăuţiul şi Bucovina.

Aceste teritorii le aparţin. Harta secolului 16 arată că aceste teritorii au fost ocupate de Kiev”, completează Jirinovski.

Citeşte şi Mai multe tone de nitrat de amoniu au fost descoperite în apropierea portului Beirut

Politicianul mai spune că, după destrămarea URSS-ului, structura bipolară a lumii a dispărut, în prezent Occidentul fiind interesat să diminueze orientarea spre politici de stânga a Europei de Est. Jirinovski este, însă, de părere că, în contextul crizei economice provocate de pandemie, ideile de stânga tind să beneficieze de o mai mare susţinere. „Ţările vor fi atrase din nou de Rusia. Prin urmare, s-ar încerca orientarea Europei de Est, a zonei baltice şi a Ucrainei spre politici de dreapta, pentru a face imposibilă apropierea de Rusia. Chiar dacă acest lucru reprezintă o ameninţare pentru propriile naţiuni, Europa de Est este împinsă spre fascism, pentru a fi împotriva noastră”, mai spune liderul ultranaţionalist rus.