Vladimir Putin, desemnat de revista The Times „Personalitatea internaţională a anului 2013”

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a fost desemnat luni de revista britanică The Times 'Personalitatea internaţională a anului 2013', potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
30 dec. 2013, 18:54
Vladimir Putin, desemnat de revista The Times „Personalitatea internaţională a anului 2013”

Ziarul laudă succesele de politică externă ale liderului de la Kremlin, în special acordul cu Statele Unite, prin care s-a evitat o intervenţie militară în Siria, şi consolidarea relaţiilor cu Ucraina, care a ales să se apropie de Rusia în detrimentul Uniunii Europene.

Anterior, în luna octombrie, şi revista americană Forbes l-a desemnat pe Putin drept politicianul cel mai puternic al planetei, devansându-l pe Barack Obama, clasat în această ierarhie pe poziţia secundă, după ce a fost pe primul loc anul anterior.

Publicaţia The Times, pentru care Putin a fost personalitatea anului şi în 2007, a întocmit pentru anul curent o listă scurtă cu 42 de candidaţi, printre aceştia regăsindu-se, printre alţii, preşedintele american Barack Obama, Papa Francisc, dar şi preşedinţii sirian şi iranian, Bashar al-Assad şi Hassan Rouhani, cât şi fostul colaborator al CIA, Edward Snowden.

În schimb, în sondajul de pe site-ul The Times, cititorii acestuia i-au acordat cele mai multe voturi pentru personalitatea internaţională a anului cântăreţei Miley Cyrus, în timp ce Putin ajunge abia pe locul opt.