Vladimir Putin a ANULAT VACANŢA de Crăciun a guvernanţilor

Liderul de la Kremlin a schimbat foaia în privinţa vacanţei de Crăciun mult-aşteptate de către toată lumea, nu numai de către clasa politică. Motivul invocat de Vladimir Putin a fost situaţia economică pe care o traversează Rusia după ce Occidentul i-a impus sancţiuni economice.

26 dec. 2014, 13:28
Vladimir Putin a ANULAT VACANŢA de Crăciun a guvernanţilor

Vladimir Putin a considerat că, în acest an, Guvernul rus nu îşi poate permite o vacanţă prelungită de Crăciun şi de Anul Nou. „Guvernul şi diferitele sale structuri nu îşi pot permite vacanţe extinse, cel puţin nu anul acesta”, le-a spus Putin miniştrilor, într-un discurs difuzat de televiziunea de stat. „Ştiţi despre ce vorbesc”, a continuat el, referindu-se la situaţia economică dificilă din ţară.

„Am făcut eforturi pentru a schimba structura economiei noastre (…), dar evenimentele recente arată că nu a fost suficient”, a mai spus liderul rus, informează CNN.

Ruşii serbează Crăciunul în stil vechi, astfel încât acesta pică în data de 7 ianuarie, după calendarul Gregorian, în timp ce la ceilalţi ortodocşi, această sărbătoare pică în decembrie, în data de 25.

Citeşte şi Crăciun prezidenţial la Sibiu: Klaus Iohannis a mers la restaurant, la Biserică şi la tenis

Preşedintele rus, Vladimir Putin, i-a anunţat pe membrii Guvernului că le-a anulat vacanţa de Crăciun, motivând că anul acesta nu îşi pot permite atât de multe zile libere, într-o aluzie la situaţia economică dificilă din Rusia, relatează CNN.

 Preşedintele rus a făcut acest anunţ joi, în timpul unei reuniuni a Guvernului, în condiţiile în care Rusia sărbătoreşte Crăciunul pe rit vechi, la 7 ianuarie.

.