Vladimir Putin a dat drumul la bestii, pentru războiul din Ucraina. Un campion celebru din box, trimis să-i demoleze pe Zelenski și Klitschko

Războiul din Ucraina trece la nivelul următor. Vladimir Putin a anunțat mobilizarea rezerviștilor. Astfel, nume importante se pregătesc să pună mâna pe arme. Printre ei, „Bestia" Nikolai Valuev. 

29 sept. 2022, 23:02
Vladimir Putin a dat drumul la bestii, pentru războiul din Ucraina. Un campion celebru din box, trimis să-i demoleze pe Zelenski și Klitschko

Fostul campion din box, de la categoria grea, a anunțat că răspunde pozitiv apelului venit din partea lui Vladimir Putin. Uriașul de 2,17 metri și 160 de kilograme va merge pe frontul din Ucraina.

Nikolai Valuev (49 de ani) a declarat presei din Rusia că a primit o convocare la centrul de recrutare pe care nu a avut cum să o refuze.

„A venit la toți (n.r. – citație pentru mobilizare). Și mie mi-a venit și voi merge la comisariat. Colegii mei sunt ‘foarte bravo’. Cine este înregistrat în Duma de Stat, a primit citația aici, la mine a venit acasă și trebuie să merg acolo, dar încă n-am reușit, am avut foarte multe ședințe în afara orașului.

Citația mi-a venit chiar înainte de plecarea în Donbas și eu nu eram acasă, dar săptămâna viitoare voi merge, obligatoriu, să mă prezint la comisariatul militar”, a declarat Nikolai Valuev, potrivit presei internaționale.

 

Mobilizare masivă în Rusia. Vladimir Putin a scos bestiile la înaintare. Printre ele, Nikolai Valuev

 

Un alt sportiv profesionist din Rusia, fotbalistul Diniar Bilaletdinov, fost jucător la Everton, a fost chemat să se alăture armatei, deși a depășit cu doi ani vârsta limită pentru noii recruți, de 35 de ani.

300.000 de bărbați ruși se vor alătura armatei lui Vladimir Putin, în urma apelului din data de 27 septembrie.

După ce s-a pensionat în 2009, Valuev a intrat în politică și s-a alăturat partidului Rusia Unită, al lui Vladimir Putin. În 2011 a devenit membru al Dumei de stat din Rusia.

De-a lungul carerei, Nikolai Valuev a bifat 50 de victorii, dintre care 34 obținute prin KO și doar două înfrângeri. Doar doi sportivi au reușit să-l învingă pe rus, uzbekul Ruslan Chagaev, în 2007 și americanul David Haye, în 2009. Ambele înfrângeri au fost decise la puncte.

Și Ucraina are boxeri împlicați în conflictul militar, frații Klitschko, puternici vectori de imagine.