Avertismentul lui Vladimir Putin cu privire la războiul nuclear: „Rusia are arme mai performante decât Occidentul!”. Președintele rus mobilizează rezerviștii

Miercuri dimineață, Vladimir Putin a transmis un mesaj pentru întreaga lume. Președintele de la Moscova a anunțat că războiul trece în etapa a doua.

21 sept. 2022, 09:35
Avertismentul lui Vladimir Putin cu privire la războiul nuclear: „Rusia are arme mai performante decât Occidentul!”. Președintele rus mobilizează rezerviștii

Se anunță mobilizare masivă în Rusia, după „prima etapă” a conflictului regional cu Ucraina.

Scopul principal al războiului rămâne eliberarea Donbasului de „naziști”, a transmis Putin.

Oficialul rus a avertizat că NATO șantajează cu războiul nuclear, dar Rusia se va opune și-și va apăra suveranitatea. Mai mult, Putin a anunțat că armata controlată de la Kremlin dispune de arme de distrugere în masă mult mai performante decât Occidentul.

„Susțin mobilizarea parțială în Federația Rusă. Militarii în rezervă vor fi chemați și vor fi antrenați suplimentar. Decretul privind mobilizarea parțială a fost semnat. 

(…) Mereu auzim amenințări la adresa poporului nostru, acum este vorba despre un șantaj nuclear la Zaporojia. Nu ne putem permite astfel de tratamente. Le amintim că avem arme de distrugere mai performante decât NATO. Noi vom folosi toate mijloacele pentru a ne apăra. Rusia trebuie să-și apere suveranitatea cu toate mijloacele pe care le are la dispoziție”, a declarat Putin, printre altele.

 

Rusia își va mări teritoriul. Lovitură puternică pentru Volodimir Zelenski

 

Vladimir Putin a ieșit miercuri cu declarații de presă după ce autoritățile de la Moscova au anunțat că în regiunile separatiste din Ucraina vor avea loc referendumuri pentru anexarea la Rusiei. În perioada 23-27 septembrie se vor deplasa cetățenii din Donețk, Lugansk, Zaporojie și Herson la urne.

Conducătorul Republicii Populare Doneţk, Denis Puşilin, a declarat marţi că experții din administrațiile republicilor au început deja un studiu activ al problemei referendumului. Alexei Kariakin, președintele Camerei Publice a Republicii Populare Lugansk, a spus, la rândul său, că este prea devreme pentru a vorbi despre data exactă a referendumului, deoarece aceasta este „o chestiune de mai mult de o zi”. El a amintit, de asemenea, de experiența organizării unui referendum în 2014 și a subliniat că un astfel de vot „se poate desfășura în condiții destul de dure”.

Pe 20 septembrie, șeful regiunii Herson, Vladimir Saldo , a anunțat că autoritățile locale au decis să organizeze un referendum privind unirea regiunii cu Rusia.