Vladimir Putin a început să tuşească puternic în timpul unei videoconferinţe. Dezvăluirea purtătorilor săi de cuvânt

Situația în care s-a aflat președintele Rusiei, Vladimir Putin, a ridicat multe semne de întrebare în rândul celor care i-au ascultat ultimul discurs. Șeful de stat a avut o conferință cu înalți oficiali ruși, iar la un moment dat a avut un acces de tuse care l-a oprit de mai multe ori din vorbit.

20 nov. 2020, 09:27
Vladimir Putin a început să tuşească puternic în timpul unei videoconferinţe. Dezvăluirea purtătorilor săi de cuvânt

În urma discursului, purtătorii de cuvânt au negat că Vladimir Putin ar avea vreo problemă de sănătate.

„Situația rămâne la fel de gravă… Gravă… Mă scuzați!… Sunt probleme financiare grave…”, spunea Putin în timp ce a fost întrerupt de un acces de tuse.

Președintele Rusiei și-a cerut scuze și a continuat conferința aproape fără oprire, a transmis agenția rusă de presă Tass.

În plină pandemie de coronavirus, când oamenii devin din în ce mai panicați, mulți dintre ei s-au gândit că președintele rus ar fi dat semne că ar fi fost infectat cu COVID-19.

Rusia a înregistrat al doilea vaccin împotriva Covid. Al treilea vaccin e în curs de apariţie

Rusia pare să stea destul de bine în ceea ce privește descoperirea unui vaccin împotriva COVID-19. Vladimir Putin a anunțat săptămâna trecută că Rusia a înregistrat un al doilea vaccin de combatere a virusului.

„Centrul de stat de cercetare pentru virusologie şi biotehnologie Vektor din Novosibirsk (Siberia) a înregistrat astăzi un al doilea vaccin împotriva coronavirusului: EpiVacCorona, după încheierea primelor etape ale testelor efectuate pe om luna trecută”, a spus Putin, felicitând oamenii de ştiinţă implicaţi în dezvoltarea acestuia.

„Este necesar să creştem producţia primului şi celui de-al doilea vaccin”, a spus el în comentariile difuzate de televiziunea de stat.

La fel ca în cazul primului vaccin denumit ‘Sputnik V’ , Rusia îşi va promova şi al doilea vaccin în străinătate, a spus preşedintele rus, pledând ca producţia acestora să fie concentrată în acele ţări în care acestea vor fi comercializate.

Totodată, Vladimir Putin a subliniat că vaccinurile ruseşti împotriva coronavirusului trebuie să satisfacă mai întâi de toate nevoile pieţei interne şi să ajungă la cât mai multe farmacii posibil.

Guvernul rus a anunţat că 40.000 de voluntari vor participa la testele clinice ale celui de-al doilea vaccin rusesc, între care 150 de persoane de peste 60 de ani.

„Apariţia celui de-al doilea vaccin creşe şansele de vaccinare în rândul populaţiei şi, prin urmare, ne aduce mai aproape de stabilizarea şi depăşirea problemei infecţiilor cu SARS-CoV-2”, a declarat vicepremierul Tatiana Golikova în aceeaşi şedinţă de guvern.