Putin a înfruntat apa rece ca gheaţa pentru tradiţionala Epifanie. Ruşii au făcut ritualul alături de el VIDEO

Preşedintele rus Vladimir Putin a participat la tradiţionala Epifanie - "botezul anual" - în ape îngheţate, potrivit Bisericii Ortodoxe ruse. Credincioţii din întrega Rusiei au urmat întocmai ritualul.

19 ian. 2018, 15:26

President Vladimir Putin a intrat în apa aproape îngheţată, urmând astfel întregul ritual al Epifaniei. De la un capăt la celălalt al ţării, ruşii au făcut la fel.

Putin s-a scăldat în Lacul Seliger aflat la Nord de Moscova, sărbătorind astfel Botezul lui Hristos în Iordan, în urmă cu mai mult de 2000 de ani.

Preşedintele rus care se pregăteşte de un nou mandat a apărut în faţa mulţimii şi a jurnaliştilor acoperit cu o haină de blană subţire şi i-a provocat pe reporteri, întrebându-i dacă au îngheţat. Apoi, liderul de la Kremlin şi-a dat haina jos şi a intrat în apa îngheţată şi sfinţită de preoţi.

Scăldatul în apa rece de Epifanie are loc în fiecare an, în perioada 18-19 ianuarie, când vremea este mai puţin rece decât de obicei.

Aproximativ 160.000 moscoviţi  au urmat ritualul sacru al Epifaniei în apele îngheţate, duminică. Moscova, în particular, s-a pregătit pentru şi a avut grijă ca persoanele care vor participa la ritualul Epifaniei să îşi „cureţe sufletele” în primul rînd, în ciuda temperaturilor scăzute.

În Rusia, numărul participanţilor la acest ritual sacru a crescut din an în an, iar Moscova a reuşit să le asigure participanţilor cele mai bune condiţii pentru celebrarea aceste mari sărbători ortodoxe.