Vladimir Putin a luat o palmă zdravănă la Iaroslavl

Partidul lui Vladimir Putin a suferit o înfrângere importantă în alegerile municipale de la Iaroslavl. Candidatul Rusiei Unite - partidul preşedintelui Vladimir Putin - a suferit de o înfrângere ruşinoasă în cel de-al doilea tur de scrutin, care a fost câştigat detaşat de un independent.

RomaniaTV.net
02 apr. 2012, 16:01
Vladimir Putin a luat o palmă zdravănă la Iaroslavl

Evgheni Uralcev, un candidat independent, a obţinut 69,65% din voturi, devansându-l pe Iakov Iakuşev candidatul Rusiei Unite, care a obţinut numai 27,78% din voturi.

Iakuşev a evitat în cursul întregii campanii să evidenţieze afilierea sa la partidul aflat la putere. El nu şi-a menţionat apartenenţa la Rusia Unită nici măcar în biografia postată pe site-ul de campanie. Uralcev în schimb,a fost susţinut de toate celelalte partide politice, atât de democraţii din cadrul Iabloko, cât şi de comunişti.

Rusia Unită a înregistrat deja cel mai slab scor în regiunea Iaroslavl, în alegerile legislative din decembrie 2011, obţinând doar 29% din voturi, cu 20 de puncte mai puţin decât media la nivel naţional, iar la alegerile prezidenţiale din 4 martie, Putin a obţinut în această regiune 54,53% din voturi, faţă de 63,6% la nivel naţional.