Vladimir Putin a supravieţuit unei tentative de asasinat. Cum şi când au încercat să-l omoare pe liderul de la Kremlin

Şeful serviciului de informaţii din Ucraina a făcut dezvăluirea într-un interviu pentru ziarul ucrainean Ukrayinska Pravda.

23 mai 2022, 15:49
Vladimir Putin a supravieţuit unei tentative de asasinat. Cum şi când au încercat să-l omoare pe liderul de la Kremlin

Vladimir Putin a supravieţuit unei tentative de asasinat în urmă cu două luni, informează  Kyrylo Budanov, Şeful Serviciului de Informaţii de Apărare al Ucrainei într-un interviu pentru ziarul ucrainean Ukrayinska Pravda.

„Tiranul Vladimir Putin a fost atacat într-o „tentativă nereuşită” la viaţa sa în urmă cu aproximativ două luni când invazia era în derulare”, a afirmat oficialul ucrainean, citat de publicaţia Metro.

„A fost atacat chiar când de afla în rândul reprezentanţilor Caucazului nu cu mult timp în urmă.  Nu au fost primele tentative la viaţa despotului. A mai supravieţuit în trecut la tentativele a cinci presupuşi asasini”, adaugă Budanov.

Război în Ucraina: Un câine a trecut din tabăra rusă la ucraineni, poveste fabuloasă VIDEO

„Aceasta este o informaţie nepublică. O tentativă absolut nereuşită, dar care a avut loc într-adevăr acum aproximativ 2 luni. Repet, nu a avut succes. Nu există mediatizare despre acest eveniment, dar a avut loc.”

Ukrayinska Pravda a informat că interviul complet cu domnul Budanov va fi difuzat mâine. Într-un interviu din 2012 cu regizorul Oliver Stone, Putin a dezvăluit că a cineva a încercat să-l omoare de cinci ori, dar a supravieţuit urmând sfaturile dictatorului cubanez Fidel Castro, care la rândul său a supravieţuit la 600 de încercări nereuşite de asasinare, multe dintre ele comandate chiar de CIA.

Mesajul sfâşietor al unui soldat ucrainean din uzina Azovstal, înainte să se predea: „Asta-i tot. Vă mulţumesc din adăposturile Azovstalului, locul morţii şi al vieţii mele!”

În cazul asasinarii lui Putin,  Mihail Mişustin, prim-ministrul Rusiei, ar urma să preia controlul asupra statului rus timp de 90 de zile,  sau până când vor avea loc alegeri prezidenţiale.