Vladimir Putin a venit cu valiza nucleară la parada de Ziua Victoriei VIDEO

Valiza a fost suprinsă în imagini la mai multe evenimente publice la care a participat Vladimir Putin în ultima perioadă. 

09 mai 2022, 15:14
Vladimir Putin a venit cu valiza nucleară la parada de Ziua Victoriei VIDEO

Agentul de securitate care ținea valiza neagră, a fost mereu la doar câțiva pași în urma președintelui rus. Valiza secretă ce ar conține dispozitivul de lansare a rachetelor nucleare este supravegheată non stop. Valiza a fost suprinsă în imagini la mai multe evenimente publice la care a participat Vladimir Putin în ultima perioadă.

Preşedintele rus Vladimir Putin s-a întâlnit în aprilie cu omologul său din Belarus Aleksandr Lukaşenko pentru a discuta despre situaţia din Ucraina şi sancţiunile occidentale.

Vladimir Putin ameninţă Occidentul: „NATO a început exerciții militare în apropierea țării noastre. Este inacceptabil”
Vladimir Putin și-a afișat valiza nucleară și în aeroportul spațial din estul Rusiei, într-o demonstrație de forță alături de dictatorul din Belarus Alexandr Lukașenko.

Liderul rus a fost fotografiat lângă același funcționar de la Kremlin care îi poartă temuta servietă neagră cu care poate lansa un atac nuclear de la distanță, potrivit Daily Mail.

Liderul de la Kremlin a fost văzut cu aceeași servietă luna trecută, când a asistat la înmormântarea unui politician de extremă dreapta la Moscova.

Anunțul lui Putin despre energia nucleară în spațiu
Rusia va dezvolta o navă spațială de transport de nouă generație și tehnologii pentru energia nucleară în spațiu, a declarat marți președintele Vladimir Putin.

Vorbind la o întâlnire cu liderul belarus Alexander Lukașenko la Cosmodromul Vostochnîi din Orientul Îndepărtat al Rusiei, Putin a amintit de succesele sovietice în spațiu și a spus că nicio sancțiune împotriva Rusiei nu va putea opri progresul țării sale.

Zelenski, mesaj pentru Putin de Ziua Victoriei: „Nu vom da nimănui nicio palmă din pământul nostru”
Liderul de la Kremlin a mai anunţat că Rusia va lansa o nouă sondă spaţială spre Lună, denumită Luna-25, în cel de-al treilea trimestru al acestui an.

Rusia va colabora cu Belarus la proiecte de infrastructură care vor garanta un acces independent în spaţiu pentru aceste două ţări, a precizat Vladimir Putin, adăugând că a cerut agenţiei spaţiale ruse, Roscosmos, să îi pregătească pe astronauţii belaruşi pentru a zbura la bordul vehiculelor spaţiale ruseşti.

Rusia ”nu va fi trasă la răspundere” pentru crimele de război comise în Ucraina, datorită puterii sale ca ”stat nuclear” şi ”şantajează Europa cu ameninţări”, a declarat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski într-un interviu pentru grupul de experţi Chatham House. De asemenea, liderul ucrainean a afirmat că evenimentele care au loc în oraşul portuar Mariupol sunt ”un exemplu de tortură şi foamete până la moarte folosit ca armă de război”. Zelenski a mai subliniat că a fost ales să fie preşedintele întregii Ucrainei, nu a unui stat în miniatură, relatează The Guardian.

”Rusia vorbeşte deschis despre arme nucleare, despre timpul necesar ca rachetele ruseşti să ajungă în oraşele europene. Ei (n.r. ruşii) procedează astfel din cauza sentimentului de impunitate. Rusia şantajează Europa prin ameninţări”, a afirmat Zelenski.


loading...
Partenerii noștri