Vladimir Putin acuză Ucraina pentru masacrul din Moscova. „Ştim cine a comis această atrocitate, ceea ce ne interesează este sponsorul”

Vladimir Putin a făcut declarații cu privire la atentatul terorist din Moscova, revendicat de gruparea Statul Islamic (SI), pe care l-a descris drept o acțiune comisă de "islamiști radicali". Preşedintele rus a menționat că atacatorii au încercat să fugă către teritoriul ucrainean înainte de a fi capturați, iar acest aspect l-a determinat să pună sub semnul întrebării cine îi aștepta acolo și cine ar putea fi sponsorul acestor atacuri.

25 mart. 2024, 23:06
Vladimir Putin acuză Ucraina pentru masacrul din Moscova. „Ştim cine a comis această atrocitate, ceea ce ne interesează este sponsorul”
Vladimir Putin acuză Ucraina pentru masacrul din Moscova. "Ştim cine a comis această atrocitate, ceea ce ne interesează este sponsorul"

Vladimir Putin acuză Ucraina pentru masacrul din Moscova. Liderul de la Kremlin a subliniat că este important să se afle cine ar putea beneficia de pe urma acestor atacuri și că este posibil ca aceste acțiuni să fie legate de regimul de la Kiev și susținătorii săi. De asemenea, preşedintele rus a sugerat că atacul ar putea fi un nou episod în încercările de a destabiliza Rusia prin intermediul regimului de la Kiev, pe care l-a descris drept „neonazist”.

„Ştim că această crimă a fost comisă de islamişti radicali cu o ideologie împotriva căreia lumea islamică încearcă să lupte de secole. Ştim cine a comis această atrocitate împotriva Rusiei şi a poporului său. Ceea ce ne interesează este sponsorul”, a declarat Vladimir Putin  în cadrul unei reuniuni guvernamentale, menţionând această legătură pentru prima dată, la trei zile după ce Statul Islamic a revendicat atacul.

Citeşte şi: Atac armat la Moscova: zeci de morți și peste 100 de răniți, forţe armate au luat cu asalt clădirea unde s-au baricadat teroriştii VIDEO

Totodată, Vladimir Putin a acuzat naziștii că nu ezită să folosească cele mai murdare și inumane metode pentru a-și atinge obiectivele, sugerând că atacul ar putea fi parte a unei strategii mai ample: „”Este important să răspundem la întrebarea de ce teroriştii, după crima lor, au încercat să plece în Ucraina? Cine îi aştepta acolo? Cei care sprijină regimul de la Kiev nu vor să fie complici ai terorii şi susţinători ai terorismului, însă apar multe întrebări. Imediat, se pune întrebarea, cine beneficiază de pe urma acestui atac? Această atrocitate poate fi un nou episod din seria încercărilor care, după 2014, luptă împotriva ţării noastre prin intermediul regimului neonazist de la Kiev. Naziştii, se ştie, nu au evitat niciodată să folosească cele mai murdare şi mai inumane metode pentru a-şi atinge obiectivele”.

Acuzațiile lui Vladimir Putin au fost negate ferm de către autoritățile ucrainene și de către Occident, care nu au găsit dovezi care să susțină implicarea Ucrainei în atentatul care s-a soldat cu cel puţin 139 de morţi, potrivit unui nou bilanţ.