Vladimir Putin amenință Europa cu oprirea livrărilor de energie. „Lasă-i să se îmbrace!”

Vladimir Putin a amenințat statele Uniunii Europene că Rusia va opri livrările de energie, în iarna care vine, și nu va mai livra nici petrol şi nici gaze naturale ţărilor care plafonează preţul hidrocarburilor vândute de Moscova.

07 sept. 2022, 15:23
Vladimir Putin amenință Europa cu oprirea livrărilor de energie. „Lasă-i să se îmbrace!”

Vladimir Putin amenință UE cu oprirea livrărilor de energie. Liderul de la Kremlin a avut discuţii pe această temă dure la Forumul Economic al Estului (EEF), dedicat Asiei, de la Vladivostok. Informaţiile a fost dezvăluită de site-ul rusesc Meduza, interzis de Moscova, care a citat din transmisiunea video în direct a evenimentului, scrie Libertatea.

Vladimir Putin, discurs violent la adresa Occidentului. „Sancţiunile au distrus nivelul job-urile şi nivelul de trai din Europa. Rusia nu a păţit şi nu va păţi niciodată nimic”

Preşedintele rus ar fi spus că Rusia nu va mai livra nici petrol şi nici gaze naturale ţărilor care plafonează preţul hidrocarburilor vândute de Moscova, decizia UE fiind catalogată drept una „absolut stupidă”.

Putin şantajează Occidentul: „Europa nu poate renunţa la gazul rusesc nici până în 2027”

„Și ce, se vor lua niște decizii de natură politică și care contrazic contractele? Ei bine, pur și simplu nu vom furniza nimic dacă este în contradicție cu interesele noastre, în acest caz, cu cele economice. Nu vom furniza gaz, nici petrol, nici cărbune, nici păcură, nu vom furniza nimic. Ne vom respecta pe deplin obligațiile contractuale. Dar dacă cineva încearcă să ne impună ceva, atunci vreau să se știe că cei care impun nu sunt astăzi în situația de a ne dicta voința lor. Lasă-i să se îmbrace. Dacă ne întoarcem la cei despre care ați vorbit, nu vom furniza nimic, așa cum am spus, în afara cadrului contractelor. Nu vom face nimic forțat. Și ne va mai rămâne un singur lucru, un singur lucru, ca într-un cunoscut basm rusesc, să spunem: Rece, îngheață, coadă de lup!„, a spus Vladimir Putin.