Vladimir Putin amenință Occidentul cu arma nucleară. Acuzații grave la adresa Marii Britanii

Conflictul dintre Rusia și Occident se acutizează. Vladimir Putin a lansat noi acuzații și a vorbit despre o posibilă replică ce va consta într-un atac nuclear. 

22 mart. 2023, 08:53
Vladimir Putin amenință Occidentul cu arma nucleară. Acuzații grave la adresa Marii Britanii

Marea Britanie și-a exprimat în repetate rânduri sprijinul necondiționat față de regimul Volodimir Zelenski, expedierea de tancuri și chiar de arme cu uraniu, a avertizat Vladimir Putin în cadrul întâlnirii cu Xi Jinping, din această săptămână.

Reacția președintelui rus a venit marți, după o declarație a Ministerului Apărării, Annabel Goldie, făcută luni. Oficialul britanic a declarat că o parte din muniția pentru tancurile de luptă Challenger 2, pe care Marea Britanie le trimite în Ucraina, include cartușe percutate cu uraniu sărăcit.

„Dacă toate acestea se vor întâmpla, Rusia va trebui să răspundă în consecinţă, având în vedere că Occidentul în mod colectiv începe deja să folosească arme cu componentă nucleară”, a declarat Vladimir Putin.

 

Rusia amenință Occidentul cu arma nucleară

 

Președintele rus nu a explicat concret ce reprezintă un răspuns „în consecință”, dar de curând, ministrul Apărării, Serghei Șoigu, a avertizat că decizia britanicilor reduce distanța până la o potențială „coliziune nucleară” între Rusia și Occident.

„Încă un pas a fost făcut şi rămân din ce în ce mai puţini paşi”, a declarat Şoigu, citat de agenţia oficială rusă TASS.

Mai mult, Șoigu a precizat că furnizarea de obuze cu uraniu sărăcit către Ucraina ar forţa Rusia să se gândească serios la modul în care Moscova ar putea răspunde. „Ne împinge să ne gândim serios la cursul viitor al evenimentelor, la modul în care putem răspunde”, a declarat ministrul Apărării într-un interviu pentru emisiunea „Moscova. Kremlin. Putin” de la Rossia-1. „Bineînţeles, Moscova are cu ce să răspundă”, a mai transmis Şoigu.

În replică, ministrul Apărării din Marea Birtanie a declarat marți că rușii lansează fake news.