Vladimir Putin anunţă că Rusia a înregistrat primul vaccin împotriva COVID-19

Rusia a înregistrat oficial un vaccin împotriva coronavirusului dezvoltat de Institutul Gameleya din Moscova, a declarat liderul Rusiei, Vladimir Putin.

RomaniaTV.net
11 aug. 2020, 09:29
Vladimir Putin anunţă că Rusia a înregistrat primul vaccin împotriva COVID-19

Putin a transmis, într-o videoconferinţă cu membrii Guvernului, că vaccinul a trecut deja prin toate verificările necesare.

„Un vaccin împotriva COVID-19 a fost înregistrat pentru prima dată în lume, în această dimineaţă”, a declarat Vladimir Putin, adăugând că „Ştiu că este destul de eficient, oferă o imunitate durabilă. Deci, suntem primii care l-au înregistrat. Sper că şi colegii noştri care lucrează la el vor avea rezultate rapide şi că o mulţime de produse vor apărea pe piaţa internaţională şi vor putea fi folosite”.

Liderul rus a dezvăluit că una dintre fiicele sale a făcut deja acest vaccin. La început i-a crescut temperatura, dar acum se simte bine, a mai spus Putin.

„Cred că în acest mod ea a participat la experiment. După prima injecţie, temperatura ei a ajuns la 38 de grade Celsius, a doua zi a scăzut la 37 şi ceva. După a doua injecţie, temperatura i-a crescut şi mai mult, dar asta e, apoi a scăzut şi acum se simte bine”, a mărturisit Putin.