Vladimir Putin apasă pedala și mai tare: încă 400.000 de soldați ruși vor fi trimiși pe front

Rusia trece în următoarea etapă a războiului din Ucraina. Potrivit presei lui Vladimir Putin, Ministerul Apărării pregătește o nouă campanie de recrutare. 

30 mart. 2023, 17:34
Vladimir Putin apasă pedala și mai tare: încă 400.000 de soldați ruși vor fi trimiși pe front

Joi, 30 martie, ministerul britanic al Apărării a anunțat că autoritățile ruse prezintă campania ca pe un proces de recrutare de personal voluntar și profesionist, în loc să pună că este vorba, de fapt, despre o nouă etapă de mobilizare obligatorie, informează Sky News.

Autoritățile de la Moscova au prezentat campania de recrutare drept un „model de voluntariat”, pentru a acoperi deficitul de personal, susțin britanicii.

Noua campanie de recrutare a fost relatată și în Associated Press (SUA).

„Reclamele promit bonusuri în bani și beneficii atrăgătoare. Recrutorii dau telefoane bărbaților eligibili. Birourile de înrolare colaborează cu universitățile și agențiile de servicii sociale pentru a atrage studenții și șomerii”, au notat jurnaliștii.

 

Ce promite Vladimir Putin recruților din Rusia

 

Șeful Comisiei de Apărare din Duma de Stat (n.r. – camera inferioară a parlamentului rus), Andrei Kartapolov, a declarat joi că noii recruți ruși care vor fi încorporați în cadrul serviciului militar obligatoriu în aprilie nu vor fi trimiși în „noile regiuni” anexate de la Ucraina, relatează TASS.

„Bineînțeles, că nu vor fi trimiși acolo. În general, în noile regiuni nu vor exista recruți sub nicio formă. Cel puțin deocamdată”, a transmis oficialul rus, întrebat dacă noii recruți vor fi trimiși în regiunile Donețk, Lugansk, Zaporojie sau Herson.

Andrei Kartapolov a mai precizat că autoritățile militare nu vor efectua recrutări în aceste teritorii „până la o nouă notificare”.

„Motivele sunt clare. Acolo se desfășoară o operațiune militară specială, nu au ce căuta acolo”, a declarat oficialul rus.

Șeful Comisiei de Apărare din Duma de Stat nu a știut să spună cât timp va funcționa un astfel de regim.