Vladimir Putin ar putea anunţa vineri anexarea teritoriilor ocupate

Aşa numitele ”referendumuri” organizate de Rusia în patru regiuni din Ucraina urmează să se încheie marţi, scrie Rador.

27 sept. 2022, 10:20
Vladimir Putin ar putea anunţa vineri anexarea teritoriilor ocupate

Britanicii susţin că preşedintele rus Vladimir Putin va folosi următoarea ieşire publică pentru a proclama încă o aşa-zisă victorie.

Preşedintele Vladimir Putin se va adresa ambelor Camere ale Parlamentului rus vineri, 30 septembrie, şi ar putea anunţa oficial aderarea teritoriilor ocupate ale Ucrainei, susţine Ministerul Britanic al Apărării, în cea mai recentă actualizare a informaţiilor.

Dronele sinucigaşe iraniene fac prăpăd în Ucraina. Noua armă a lui Putin loveşte ţintă după ţintă VIDEO
„Există o posibilitate realistă ca Putin să-şi folosească discursul pentru a anunţa oficial aderarea regiunilor ocupate ale Ucrainei la Federaţia Rusă. Referendumurile în curs de desfăşurare în aceste teritorii ar trebui să se încheie pe 27 septembrie”, se arată în comunicat.

Liderii ruşi speră că anunţul anexării va fi văzută ca o justificare a „operaţiunii militare speciale” şi va consolida sprijinul patriotic pentru conflict.

Ţările occidentale văd ”referendumurile” drept un pas înaintea anexării de către forţele ruse a 15% din teritoriul Ucrainei. Occidentul şi Ucraina nu au recunoscut ”referendumurile” şi consideră că rezultatul acestora a fost deja stabilit de Kremlin şi va fi folosit drept o scuză pentru a câştiga teren. ”Referendumurile” au loc în patru regiuni controlate parţial de forţele ruseşti.

Zelenski: Toţi cei care au dezlănţuit acest război criminal vor da socoteală. Rusia trimite „carne de tun” pe front
Imaginile video înfăţişează soldaţi care merg din uşă în uşă, forţând oamenii să voteze, iar oficialii ucraineni au declarat că ucrainenii au fost ameninţaţi cu pierderea locurilor de muncă. Orice anexare poate face ca Rusia să susţină că teritoriul său este atacat.

Luni, Casa Albă a comunicat că va impune noi sancţiuni economice dacă Moscova anexează noi părţi din Ucraina.