Vladimir Putin, aroganţa de sâmbătă seara: „Distrugem sistemele trimise de SUA ca şi cum am sparge nuci. Am spulberat cu zecile”

Președintele rus Vladimir Putin a spus că sistemele rusești de apărare aeriană „sparg ca pe nuci” echipamentele militare pe care Statele Unite le furnizează Ucrainei.

04 iun. 2022, 19:58
Vladimir Putin, aroganţa de sâmbătă seara: „Distrugem sistemele trimise de SUA ca şi cum am sparge nuci. Am spulberat cu zecile”

Sistemele lor de apărare antiaeriană crapă ca nucile, zeci au fost distruse”, a declarat Vladimir Putin într-un interviu acordat lui Pavel Zarubin la postul de televiziune Rossiya 1.

Declaraţia preşedintelui rus vine în contextul în care la 1 iunie a fvst făcut public transferul Statelor Unite către Ucraina al celui de-al 11-lea pachet de ajutor militar, în valoare de sute de milioane de dolari, inclusiv sisteme de lansare multiplă de rachete (MLRS) şi HIMARS (Sisteme de rachete de artilerie de mare mobilitate). Costul noului pachet de asistență militară pentru Ucraina este estimat la 700 de milioane de dolari.

Citeşte şi Analiza care dă peste cap planurile occidentului. Rusia câştigă războiul economic, iar Putin nu-şi va retrage trupele din Ucraina

Anterior, reprezentantul Statelor Unite la ONU, Linda Thomas-Greenfield, subliniase că Washingtonul nu oferă Kievului arme care să îi permită să atace teritoriul rus. Potrivit acesteia, Statele Unite oferă Ucrainei arme pentru „apărare și protecție pe teritoriul său”.

Citeşte şi Aproape 90% dintre români l-ar vrea pe Putin condamnat pentru crime de război, iar jumătate cred că Ucraina va câştiga războiul. Rezultatele ultimul sondaj arată optimismul cetăţenilor noştri cu privire la deznodământul conflictului