Vasile Dîncu, despre ameninţarea lui Putin cu bomba nucleară. „Nici nebunii nu vor să se sinucidă”

Ministrul Apărării a declarat, joi, că ameninţarea a preşedintelui rus Vladimir Putin va rămâne la rămâne la stadiul de ameninţare. Mai mult, Vasile Dîncu a explicat că deşi Rusia ar putea lua decizia politică de a folosi armamentul nucelar, punerea în practică a acestuia ar implica o serie de decizii tehnice, motiv pentru care nu crede că se va întâmpla acest lucru.

03 mart. 2022, 23:36
Vasile Dîncu, despre ameninţarea lui Putin cu bomba nucleară. „Nici nebunii nu vor să se sinucidă”

Vasile Dîncu a fost întrebat despre ameninţarea nucleară a Rusiei care a fost lansată recent de preşedintele Vladimir Putin.

„Ameninţarea nucleară este o ameninţare de descurajare. A fost escaladare să aibă toţi arme nucleare ca să se teamă unul de altul, să se anuleze posibila nebunie a unui om, pentru că nimeni nu vrea să se sinucidă, nici nebunii nu vor să se sinucidă. Din perspectiva asta este improbabil să înceapă cineva un război în care se sinucide şi pe sine pentru că fiecare ştie ce potenţial nuclear are celălalt”, a declarat Vasile Dîncu, la Digi24, conform News.ro.

Citeşte şi: Serghei Lavrov, avertisment sumbru: Occidentul se pregăteşte de război cu Rusia

Vasile Dîncu, după ce Vladimir Putin a ameninţat cu folosire arsenalului nuclear. „Credem că nu se poate face asta”

Ministrul Apărării a vorbit despre mecanismul valizei nucleare.

„Mecanismul valizei nucleare, despre care vorbim noi, cu un buton roşu pe care ar apăsa un nebun din greşeală sau un copil care se joacă în jurul valizei, este doar o metaforă, pentru că este un mecanism. Dacă decizia politică o poate unul singur, pentru că am văzut generali speriaţi în jurul lui Putin, oameni care nu se puteau controla şi pe care îi ţinea la distanţă de 20 de metri…

Decizia politică s-ar putea lua, dar există o serie de decizii, decizii tehnice până a pune în aplicare. E un lung şir de decizii tehnice pentru a pune asta. Credem că nu se poate face asta şi din punct de vedere procedural”, a mai afirmat Dîncu, conform sursei citate.

Mai mult, Vasile Dîncu apreciază că ”nu trebuie să ne temem de acest lucru”.

”Ameninţarea nucleară este de multă vreme şi rămâne o ameninţare. Este un fel de ultima posibilitate şi una la care nimeni nu poate apela niciodată”, a mai declarat Dîncu.

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a declarat miercuri că, dacă ar fi să aibă loc un al treilea război mondial, acesta ar implica arme nucleare şi ar fi distructiv.

Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov,  a spus că Rusia, care a lansat săptămâna trecută un atac în Ucraina pe care îl numeşte „operaţiune militară specială”, s-ar confrunta cu un „pericol real” dacă Kievul ar obţine arme nucleare.

Citeşte şi: Serghei Lavrov: Al Treilea Război Mondial va fi nuclear şi distructiv