Vladimir Putin, „cadou” de nuntă de 380 milioane dolari. Cum a cumpărat ginerele preşedintelui Rusiei, cu 100 de dolari, acţiuni de aproape jumătate de miliard

Fostul ginere al lui Vladimir Putin a cumpărat acțiuni de 380 de milioane de dolari la cea mai mare companie petrochimică din Rusia cu doar 100 de dolari după ce s-a căsătorit cu fiica liderului de la Kremlin.

07 dec. 2020, 20:16
Vladimir Putin, „cadou” de nuntă de 380 milioane dolari. Cum a cumpărat ginerele preşedintelui Rusiei, cu 100 de dolari, acţiuni de aproape jumătate de miliard

Kirill Şamalov a cumpărat 3,8% din producătorul de petrochimice Sibur printr-o rețea de companii offshore la câteva luni după ce s-a căsătorit cu Ecaterina Tihonova în februarie 2013, scrie site-ul rus de investigaţii iStories, citând emailuri private. Tihonova este cea mai tânără dintre fiicele lui Vladimir Putin.

Compania Sibur a fost evaluată, chiar de Şamalov, la 10 miliarde de dolari, ceea ce înseamnă că cei 100 de dolari au reprezentat o sumă de 3,8 milioane de ori mai mică decât valoarea de piață.

Citeşte şi Iubirea secretă a lui Vladimir Putin. Preşedintele Rusiei se pare că mai are o fiică, pe care a făcut-o cu o menajeră ajunsă acum milionară

Nunta fiicei lui Putin cu Kiril

Opozantul Alexei Navalnîi a caracterizat achiziția făcută cu 100 de dolari drept „un cadou de nuntă de 380 de milioane de dolari”.

În 2015, Navalnîi a încercat să-l dea în judecată – fără succes – pe Vladimir Putin pentru un împrumut de stat de 1,75 mld. de dolari pentru Sibur, când Şamalov era al doilea cel mai mare acționar al companiei, cu 21,3%.

În urmă cu nici două săptămâni, un alt site rus de investigaţii scria că președintele Putin ar putea fi tatăl unei fete în vârstă de 17 ani crescută de un milionar discret din St. Petersburg. Mama fetei, Svetlana, este proprietara unei companii care deține un pachet minoritar de acțiuni la Rossiya Bank.

Jurnaliștii afirmă că au intrat în posesia unor documente, cel mai probabil certificatul de naștere, în care tatăl fetei nu este identificat cu excepția patronimicului Vladimirovna. Programele de recunoaștere facială ar arăta o similaritate de 70,44% între fata de 17 ani și Vladimir Putin, o compatibilitate de 75% însemnând că fotografiile sunt cu aceeași persoană. „Putem trage concluzia că ar putea fi înrudiți„, afirmă IT-istul Hassan Ugail, cel care a efectuat analiza.

Relația lui Putin cu mama fetei ar fi început în anii 1990 înainte ca acesta să devină președinte. Femeia ar fi lucrat ca menajeră și a locuit într-un apartament comunal înainte să se mute „în cea mai de elită locuință pe care și-ar putea-o dori un rezident al St. Petersburg”.


loading...
Partenerii noștri