Vladimir Putin, decizie radicală, de ultim moment. A introdus legea marţială în unele regiuni ale Rusiei

Legea marțială a fost introdusă în noile teritorii ale Rusiei, Herson, Zaporojie, Doneţk şi Lugansk, a anunţat miercuri președintele Vladimir Putin.

19 oct. 2022, 15:13
Vladimir Putin, decizie radicală, de ultim moment. A introdus legea marţială în unele regiuni ale Rusiei

Legea marțială a fost declarată în Republicile Populare Donețk și Lugansk, precum și în regiunile Herson și Zaporojie. Vladimir Putin a făcut declarația în cadrul unei ședințe a Consiliului de Securitate, prin videoconferință.

Liderul de la Kremlin a amintit că în toate aceste regiuni un astfel de regim era în vigoare înainte de anexarea lor la Rusia. „Acum trebuie să oficializăm acest regim şi în cadrul legislației ruse. Prin urmare, am semnat un decret privind introducerea legii marțiale în aceste patru entități constitutive ale Federației Ruse. Acesta va fi trimis imediat spre aprobare Consiliului Federației”, a spus Vladimir Putin.

Citeşte şi Zelenski: „Modul în care Rusia se târăşte în faţa Iranului pentru drone e semn de slăbiciune. Kremlinul îşi recunoaşte propriul faliment militar şi politic

Liderul rus a remarcat că regimul de la Kiev a refuzat să recunoască alegerea făcută de locuitorilor acestor regiuni, de a se alipi la Rusia, și respinge orice propuneri de negocieri cu Moscova, scrie Ria Novosti. „Neonaziştii folosesc pe faţă metode teroriste: sabotaj la infrastructura civilă, asasinarea reprezentanţilor autorităţilor locale”, a adăugat Putin.

După cum se menționează în document, legea marțială va intra în vigoare la miezul nopții.

Citeşte şi Evacuare în masă la Herson, peste 60.000 de oameni sunt duşi în Rusia. Ucrainenii au încercat recucerirea centralei de la Zaporojie

Anterior, guvernatorul interimar al regiunii Herson, Volodimir Saldo, a anunțat că Forțele Armate ale Ucrainei își formează forțe pentru o ofensivă la scară largă, iar trupele ruse au format un grup pentru a o respinge. Pentru siguranța locuitorilor din regiune, s-a decis mutarea acestora pe malul stâng al Niprului.

Totodată, în opt regiuni ale Rusiei a fost introdus un regim special de intrare și ieșire. „Se introduce un regim de răspuns la nivel mediu în teritoriile Republicii Crimeea, Teritoriul Krasnodar, Belgorod, Bryansk, Voronezh, Kursk, Regiunile Rostov și Sevastopol. Se introduce un regim special de intrare și ieșire, precum și restrângerea libertății de circulație”, se arată în decretul, publicat pe site-ul Kremlinului.