Vladimir Putin, discurs violent la adresa Occidentului. „A început să acţioneze în mod odios. Nici nu se mai oboseşte să ascundă că are ca scop să distrugă viaţa fiecărui rus”

Vladimir Putin a declarat miercuri că „încercarea Occidentului de a deține dominație globală” se apropie de sfârșit, şi acuză că încearcă să „anihileze Rusia” printr-un „blitzkreig” de sancțiuni.

16 mart. 2022, 16:57
Vladimir Putin, discurs violent la adresa Occidentului. „A început să acţioneze în mod odios. Nici nu se mai oboseşte să ascundă că are ca scop să distrugă viaţa fiecărui rus”

Vladimir Putin a spus într-o ședință guvernamentală televizată că ținerea Rusiei „în frâu” este o politică pe termen lung a Occidentului și că sancțiunile sale economice împotriva Rusiei sunt mioape, deoarece „majoritatea țărilor nu susțin sancțiuni împotriva Rusiei”. „Occidentul nici măcar nu se mai obosește să ascundă faptul că scopul său este de a deteriora întreaga economie rusă, viaţa fiecărui rus”, a spus el, adăugând că atitudinile occidentale sunt ca „pogromurile”. „Se impun paralele cu pogromurile antisemite„, a apreciat el în această reuniune guvernamentală difuzată în direct.

Și, în cuvinte care amintesc în mod ironic de discursurile președintelui ucrainean Volodimir Zelenski din timpul războiului, Putin  le-a spus rușilor „luptăm pentru suveranitatea noastră și viitorul copiilor noștri”, notează Daily Mail. „Occidentul a lăsat să-i cadă masca decenţei şi a început să acţioneze în mod odios„, acuză el.

În acest context, Vladimir Putin apreciază că ”operaţunea militară specială” din Ucraina este un ”succes” şi dă asigurări că nu va permite ca fosta republică sovietică s devină un ”cap de pod” al unor ”acţiuni agresive” împotriva Rusiei.

Citeşte şi Volodimir Zelenski s-a adresat pentru prima dată Congresului SUA: „Rusia a transformat cerul Ucrainei într-o sursă a morții pentru oameni. Vă cer o zonă de excludere aeriană, este prea mult să cerem asta?”

Armata rusă şi-a intensificat în ultimele zile tirurile, la trei săptămâni după ce a invadat Ucraina, vizând oraşele Harkov (nord), periferia Kievului, Mariupolul (sud), dar şi vestul ţării.

Citeşte şi Un autobuz care transporta refugiaţi din Ucraina a fost implicat într-un accident groaznic, soldat cu 7 morţi şi 9 răniţi