Vladimir Putin, gata pentru un atac nuclear. Aghiotantul său, Serghei Șoigu, l-a asigurat că totul funcționează perfect

Vladimir Putin a dat ordinul. Armata Rusiei a trecut la următorul nivel.

26 oct. 2022, 22:41
Vladimir Putin, gata pentru un atac nuclear. Aghiotantul său, Serghei Șoigu, l-a asigurat că totul funcționează perfect

Rusia se pregătește pentru orice fel de scenariu. Miercuri, președintele Vladimir Putin a asistat prin videoconferință la un antrenament al forţelor de descurajare strategică, adică trupele antrenate să răspundă la ameninţări, inclusiv în cazul unui război nuclear, a transmis Kremlinul, citat de presa internațională.

„Sub conducerea comandantului suprem al forţelor armate, Vladimir Putin, forţele de descurajare strategică terestre, maritime şi aeriene au efectuat un antrenament, fiind efectuate totodată lansări practice de rachete balistice şi de croazieră”, a anunțat Kremlinul, într-un comunicat de presă.

În timpul exerciţiilor, primele de la începutul campaniei militare a Rusiei în Ucraina în februarie, a fost efectuat un exerciţiu de „lansare nucleară masivă de către forţele strategice ofensive ca răspuns la un atac nuclear inamic”, a declarat ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu.

 

Anunț agresiv din Rusia

 

Şeful formal al Armatei i s-a adresat lui Putin cu apelativul „tovarăşe” şi comandant-şef al forţelor armate. Șoigu l-a informat pe preşedintele rus despre desfăşurarea manevrelor, care a durat câteva minute.

Astfel, forţele strategice ruse au lansat rachete balistice şi de croazieră de pe submarinul atomic Tula şi cu ajutorul a două bombardiere strategice Tu-95MC, precum şi sisteme de rachete intercontinentale mobile terestre Yars, care au fost lansate de pe cosmodromul Pleseţk.

În plus, rachete balistice Sineva au fost lansate din Marea Barents, în nordul părţii europene a Rusiei, către poligonul Kura din peninsula Kamceatka, care se învecinează cu Oceanul Pacific.

„Sarcinile stabilite în cadrul exerciţiului de antrenament de descurajare strategică au fost îndeplinite în totalitate,toate rachetele şi-au atins ţintele”, a indicat Kremlinul în acelaşi comunicat.