Vladimir Putin aruncă o nouă bombă: „Riscurile de conflict mondial sunt ridicate”

Vladimir Putin spune că Rusia are cunoştinţă despre planurile Ucrainei de a utiliza o "bombă murdară" și avertizează că riscurile unui conflict mondial sunt ridicate.

26 oct. 2022, 18:26
Vladimir Putin aruncă o nouă bombă: „Riscurile de conflict mondial sunt ridicate”

Țarul de la Kremlin a participat miercuri, la o reuniune cu şefii serviciilor de informaţii din mai multe foste republici sovietice. Cu această ocazie, Putin a declarat că riscul unui conflict în lume, dar şi în regiune este ridicat şi că securitatea ar trebui sporită în condițiile în care Rusia are cunoștință despre planurile Ucrainei de a utiliza o „bombă murdară”.

Citește și Vladimir Putin recunoaşte problemele de pe frontul din Ucraina şi cere un plan ferm. „Acum sunt noi provocări. Sunt serioase, semnificative”

„Astăzi, munca dumneavoastră comună este deosebit de semnificativă. Potențialul conflictual în întreaga lume, precum și la nivel regional, rămâne foarte ridicat”, a spus Putin.

Președintele rus a transmis faptul că lumea poate observa formarea „multipolarității” și a subliniat că unele țări încearcă să mențină „hegemonia prin orice mijloace”.

„Literalmente în fața ochilor noștri, lumea se schimbă și devine cu adevărat multipolară. Cu toate acestea, unii participanți la comunicarea internațională încearcă cu orice preț să-și păstreze hegemonia, să folosească o gamă largă de metode și mijloace politice, militare, economice și informaționale, alte metode și mijloace”, a adăugat Vladimir Putin.

Totodată, Vladimir Putin a spus  că o serie de jucători geopolitici „nu se sfiesc să se saboteze direct”.

„Mă refer la organizarea exploziilor pe conductele internaționale de gaz ale Nord Stream”, a mai spus Putin.

Recent, Dmitri Peskov a declarat că Rusia va continua să atragă atenţia comunităţii internaţionale asupra așa-zisei amenințări cu detonarea de către Ucraina a unei ‘bombe murdare’ cu contaminanţi radioactivi.

‘Rusia dispune de informaţii potrivit cărora Ucraina pregăteşte un atac cu bombă murdară’, a declarat Dimitri Peskov.

Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al Kremlinului nu a prezentat vreo probă care să îi susţină acuzațiile la adresa Ucrainei şi nici nu a dorit să comenteze rezultatele reuniunii Consiliului de Securitate al ONU, convocate de Rusia marţi seara, pe tema presupusei ‘bombe murdare’ a Kievului.

Între timp, după o serie de convorbiri cu miniştrii apărării din NATO, ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, i-a sunat miercuri pe omologii săi din China şi India pentru a le transmite avertismentul Moscovei.

SUA, Europa şi NATO au catalogat toate aceste acuzații  împotriva Kievului drept o invenţie a Moscovei.

Citește și Putin se confruntă cu suspiciuni de sabotaj. Liderul de la Kremlin a ordonat teste nucleare, dar a întâmpinat defecţiuni tehnice