Vladimir Putin, gata să se întâlnească cu Kim Jong Un

Preşedintele rus Vladimir Putin este gata să se întâlnească cu liderul nord-coreean Kim Jong Un ''la o dată apropiată'', a relatat miercuri agenţia oficială de presă nord-coreeană KCNA, relatează France Presse, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
15 aug. 2018, 08:42
Vladimir Putin, gata să se întâlnească cu Kim Jong Un

Putin i-a invitat deja pe Kim şi pe preşedintele sud-coreean Moon Jae-in la Forumul Economic al Estului programat între 11 şi 13 septembrie la Vladivostok. Nu se ştie dacă liderul nord-coreean a răspuns la invitaţie.

Într-un mesaj adresat lui Kim cu ocazia Zilei Naţionale a Eliberării, ce comemorează în Nord sfârşitul prezenţei coloniale a Japoniei în 1945, preşedintele rus a reiterat propunerea sa pentru un summit.

„Spun că sunt gata să vă întâlnesc la o dată apropiată pentru a discuta chestiuni urgente legate de relaţiile bilaterale şi probleme importante în regiune”, a declarat Putin într-un mesaj difuzat de KCNA.

În mesaj nu este propusă o anumită dată.

Putin îşi exprimă speranţa de a dezvolta „cooperarea reciprocă şi, în special, realizarea proiectului tripartit”, care ar implica şi Seulul.

La rândul său, Kim a adresat de asemenea potrivit KCNA un mesaj preşedintelui rus, menţionând „rădăcinile puternice” ale relaţiilor lor bilaterale care îşi au originea în lupta comună împotriva Japoniei în timpul războiului.