Vladimir Putin, interzis în Republica Moldova. Premierul Dorin Recean: ”Avem o listă lungă și îi trimitem înapoi acasă”

Vladimir Putin are interdicție să intre pe teritoriul Republicii Moldova. Autoritățile de la Chișinău au întocmit o listă cu susținătorii regimului de la Kremlin cărora le este interzis accesul în țară.

28 apr. 2023, 00:03
Vladimir Putin, interzis în Republica Moldova. Premierul Dorin Recean: ”Avem o listă lungă și îi trimitem înapoi acasă”

Vladimir Putin, interzis în Republica Moldova. Premierul Dorin Recean a transmis joi că lista rușilor care au interdicție de a pătrunde pe teritoriul Republicii Moldova este una destul de lungă și că cei care vor avea curajul să sfideze această măsură vor fi trimiși acasă.

Citește și Rusia ameninţă din nou: „Nu ne puneţi la îndoială determinarea şi nu ne puneţi răbdarea la încercare”

Vladimir Putin, interzis în Republica Moldova

„Noi avem o listă lungă și noi tot îi trimitem înapoi acasă”, a spus premierul Dorin Recean.

Oficialul de la Chișinău a subliniat faptul că lista neagră nu este publică, iar oficialii ruși vor afla că sunt incluși în ea atunci când vor încerca să intre în Republica Moldova.

„O să facem la un moment dat o listă publică, acum este suficient mecanismul care funcționează astăzi. Nu știu dacă trebuie să irosesc resursele statului ca să fac o listă”, a mai spus  prim-ministrul.

„Vă asigur că nimeni care nu trebuie să intre, nu intră. Tuturor celor care propagă și seamănă război o să le închidem gura”, a adăigat Dorin Recean.

Premierul Republicii Moldova a subliniat faptul că Rusia trebuie să respecte cetățenii și instituțiile țării situate între Prut și Nistru.

„Federația Rusă nu trebuie să ne spună nouă ce trebuie, sau ce nu trebuie să facem. Republica Moldova este o țară independentă, suverană și oricine nu respectă alegerea poporului, asta este atitudinea noastră. O să le spunem că fiecare trebuie să-și știe locul și dacă au să-și facă ceva acasă, să-și facă acasă.

Ei nu pot să ne impună reguli, trebuie să aibă o atitudine respectuoasă față de cetățenii Republicii Moldova, instituții. Nu vom tolera ca aceștia să încalce fie legislația Republicii Moldova, fie drepturile și alegerile noastre”, a mai spus Dorin Recean.

În cadrul unei întâlniri electorale cu locuitorii din Comrat – centrul administrativ al Găgăuziei, liderul prorus al socialiştilor din Republica Moldova (PSRM), Igor Dodon, a promis cetățenilor că, dacă va ajunge cândva din nou preşedinte, îl va aduce în vizită în Unitatea Teritorială Autonomă (UTA) Găgăuzia pe preşedintele rus Vladimir Putin.

Citește și Ucraina a primit, din partea NATO, aproape toate vehiculele de luptă promise