Vladimir Putin le cere rusoaicelor să nască câte 7-8 copii: „Să reînviem tradițiile, ar trebui să devină o normă”

Președintele Rusiei sfătuiește femeile din țară să nască mai mulți copii, la fel ca strămoașele lor care creșteau câte 7-8 copii. Vladimir Putin susține că acest număr ar trebui să devină o adevărată normă.

30 nov. 2023, 12:36
Vladimir Putin le cere rusoaicelor să nască câte 7-8 copii: „Să reînviem tradițiile, ar trebui să devină o normă”
Vladimir Putin le cere rusoaicelor să nască câte 7-8 copii: „Să reînviem tradițiile, ar trebui să devină o normă”

Președintele rus Vladimir Putin cere ca femeile din țara sa să aibă „șapte, opt sau mai mulți” copii pentru a crește populația. De asemenea, șeful statului rus consideră că acest lucru ar trebui să devină o normă, fiind vorba despre o tradiție.

Citește și: Întâlnire-şoc la Kremlin între Hamas şi Vladimir Putin. La discuţii a fost prezent şi un înalt oficial din Iran

Vladimir Putin le cere rusoaicelor să facă mulți copii

El a avertizat că acest lucru este necesar pentru a preveni „problemele demografice catastrofale” care ar putea afecta economia țării.

„Multe dintre popoarele noastre mențin tradiția familiei, în care sunt crescuți patru, cinci sau mai mulți copii. Amintiți-vă că în familiile rusești bunicile și străbunicile noastre au avut câte 7-8 copii. Să păstrăm și să reînviem aceste tradiții. A avea mulți copii, o familie numeroasă, ar trebui să devină o normă, un mod de viață pentru tot poporul Rusiei. O familie nu este doar fundamentul statului și al societății, este un fenomen spiritual, sursa moralității”, a declarat liderul de la Kremlin vorbind printr-o videoconferință la forumul Consiliul Poporului Mondial al Rusiei, marți, 28 noiembrie.

Păstrarea și creșterea populației Rusiei este obiectivul nostru pentru următoarele decenii și chiar generațiile viitoare. Acesta este viitorul lumii ruse, Rusia eternă, veche de un mileniu”, a continuat Putin.

Remarcile lui Putin vin pe fondul deceniilor de scădere a natalității în Rusia, pe care invazia sa în Ucraina și consecințele economice ulterioare nu au făcut decât să o înrăutățească.

Războiul din Ucraina a determinat aproximativ 900.000 de oameni să fugă din țară. Alte 300.000 de persoane au fost înrolate pentru a lupta în Ucraina, adâncind criza forței de muncă din Rusia. Aproximativ 50.000 de soldați ruși ar fi murit în războiul din Ucraina, potrivit unei analize statistice efectuate de mass-media rusă Mediazona și Meduza în iulie. În octombrie, Ministerul britanic al Apărării a precizat că aproape 290.000 de soldați ruși au fost uciși sau răniți în războiul împotriva Ucrainei.

De când a venit la putere, în urmă cu 24 de ani, Putin a încercat să crească rata natalității în Rusia prin introducerea unei serii de stimulente guvernamentale pentru cei care au copii, dar măsurile au avut un impact redus. Unii ruși au susținut că ajutorul economic pe care guvernul l-a promis pentru familiile numeroase, cum ar fi parcelele de pământ, nu s-a materializat niciodată.

Citește și: Oferta lui Vladimir Putin pentru Ucraina. Ce a cerut liderul de la Kremlin în schimbul păcii