Vladimir Putin pregătește invazia în Republica Moldova, susține Securitatea de la Chișinău: „Rusia intenționează să meargă mai departe”

Războiul din Ucraina s-ar putea extinde, susține Securitatea de la Chișinău. Vladimir Putin pregătește invazia Republicii Moldova, avertizează oficialii de peste Prut. 

19 dec. 2022, 22:00
Vladimir Putin pregătește invazia în Republica Moldova, susține Securitatea de la Chișinău: „Rusia intenționează să meargă mai departe”

Vladimir Putin ar fi dat deja ordinul, susține Alexandru Musteață, directorul Serviciului de Informații și Securitate de la Chișinău. Oamenii „țarului de la Kremlin” sunt gata să mute din trupele terestre și în Basarabia.

Totul se va petrece chiar în ianuarie 2023, dar strategia lui Vladimir Putin va fi influențată foarte mult de evoluția războiului din Ucraina, a mai avertizat oficalul din Securitate.

Invazia terestră ar putea fi strategic plănuită în scopul unei joncțiuni cu Transnistria, potrivit declarațiilor făcute de oficial într-un interviu pentru TVR Moldova.

„Întrebarea nu este dacă Federaţia Rusă va face o nouă ofensivă spre teritoriul Republicii Moldova, dar când se va întâmpla acest lucru: fie la începutul anului (n.r. – 2023) – ianuarie, februarie, fie mai târziu – martie, aprilie. Dar, din informaţia pe care o deţinem noi, Federaţia Rusă intenţionează să meargă mai departe.

Având scopul de a crea o joncțiune cu regiunea transnistreană, care este teritoriul Republicii Moldova, şi atunci cu o claritate putem spune că da, ei au intenţia să ajungă aici, să se conecteze.

Ce va urma ulterior, intenţiile lor în raport cu Chişinăul, putem discuta, dar asta este un risc real şi foarte înalt”, susține Alexandru Musteață.

 

George Simion cere unirea urgentă a României cu Republica Moldova

 

Oficialul Serviciului de Informații și Securitate a mai adăugat că cel mai mare depozit de muniţii din Europa, cel de la Cobasna, în regiunea transnistreană, este securizat de ruşi, la capacitate maximă.

În opinia lui George Simion, liderul AUR, se impune unirea Republicii Moldova cu România. S-a creat contextul perfect, susține deputatul suveranist.

„Unirea trebuie să se înfăptuiască, e dezideratul a generații întregi, trebuie să luptăm pentru Unire, indiferent cine e vremelnic în fruntea celor două state românești de astăzi”, a declarat George Simion, pentru România TV.

„Avem o țară bogată, dar este sărăcită. E momentul să întoarcem toți românii plecați în străinătate acasă!”, a mai declarat Simion.