Vladimir Putin prevede o perioadă de glorie pentru economia rusă. Liderul de la Kremlin ignoră sancţiunile Vestului

Pentru Rusia, anii 2020 vor fi o perioadă de consolidare a suveranității economice, în timp ce economia țării va menține un curs de cooperare internațională, potrivit unei telegrame a președintelui rus Vladimir Putin către participanții, organizatorii și invitații celui de-al XXV-lea Forum Economic Internațional de la Sankt Petersburg. (SPIEF).

06 iun. 2022, 23:37
Vladimir Putin prevede o perioadă de glorie pentru economia rusă. Liderul de la Kremlin ignoră sancţiunile Vestului

Sunt convins că pentru Rusia anii aceştia vor reprezenta o perioadă de consolidare a suveranității economice, care prevede dezvoltarea accelerată a propriei infrastructuri și baze tehnologice, o creștere calitativă a nivelului de pregătire a specialiștilor, precum și formarea unui sistem financiar independent și eficient”, a spus Vladimir Putin. În același timp, potrivit acestuia, „economia rusă se va baza din ce în ce mai mult pe inițiativa privată și, bineînțeles, își va menține cursul spre deschidere și cooperare internațională largă”.

Putin și-a exprimat încrederea că SPIEF va continua să aducă o contribuție semnificativă la rezolvarea problemelor cu care se confruntă omenirea. „Sunt sigur că forumul va continua să aducă o contribuție semnificativă la soluționarea multor sarcini prioritare cu care se confruntă omenirea, iar semnele sale distinctive vor rămâne întotdeauna încrederea reciprocă, semnificația, un spirit de dialog fructuos și parteneriat”, a spus președintele Rusiei.

El a subliniat că este în interesul comun „să stimulăm comerțul și investițiile, să încurajăm dezvoltarea comună a tehnologiilor, să consolidăm piețele financiare și bursiere și să creștem ponderea decontărilor în monedele naționale. Este important să introducem și să dezvoltăm modele de integrare cu adevărat reciproc avantajoase, așa cum se face deja în spațiul Uniunii Economice Eurasiatice”, a adăugat Putin, citat de TASS.

Citeşte şi Ministrul Economiei și al Energiei din Germania explică de ce nu va opri importurile de gaze și petrol din Rusia: „O să suferim noi mai mult decât Putin! Mulți nemți o să ajungă în sărăcie!”

Cel de-al 25-lea Forum Economic Internațional din Sankt Petersburg va avea loc în perioada 15-18 iunie 2022. Potrivit Roscongress, de la 1 iunie, peste 2.700 de reprezentanți ai afacerilor și-au confirmat participarea la forum, dintre care peste 1.000 sunt reprezentați de șefi de companii. Participarea cu normă întreagă la eveniment a fost confirmată de reprezentanții tuturor regiunilor Rusiei.

Declarațiile optimiste ale liderului de la Kremlin vin în pofida faptului că FMI prognozează o contracție de 8,5% a economiei Ruse în 2022 în contextul sancțiunilor istorice impuse de Occident și a exodului companiilor străine din țară.

Citeşte şi Războiul din Ucraina îmbogăţeşte Rusia. Ţara câştigă din exporturile de petrol şi gaze cu 57 de miliarde de dolari mai mult decât în 2021


loading...