Ministrul Economiei și al Energiei din Germania explică de ce nu va opri importurile de gaze și petrol din Rusia: „O să suferim noi mai mult decât Putin! Mulți nemți o să ajungă în sărăcie!”

Ministrul Economiei și al Energiei din Germania avertizează că oprirea imediată a importurilor de gaze și petrol din Rusia ar putea afecta enorm populația Germaniei.

14 mart. 2022, 18:53
Ministrul Economiei și al Energiei din Germania explică de ce nu va opri importurile de gaze și petrol din Rusia: „O să suferim noi mai mult decât Putin! Mulți nemți o să ajungă în sărăcie!”

Robert Habeck a susținut că un boicot imediat al importurilor de petrol și gaze din Rusia ar putea produce o rată mare de șomaj, dar și un val de sărăcie în Germania.

“Dacă trecem imediat la o alternativă, vor exista multe lipsuri. O să suferim noi mai mult decât Putin! Mulți nemți o să ajungă în sărăcie”, a declarat Robert Habeck, duminică la postul public ARD, potrivit Theguardian.

CITEȘTE ȘI: Preţurile la benzină au luat-o razna în toată Europa. În Germania un litru costă peste 2 euro, pentru prima oară în istorie

Robert Habeck a amintit într-o declaraţie acordată presei la Berlin că Germania importă din Rusia 55% din necesarul de gaz natural, 50% din cel de cărbune şi 35% din consumul său de petrol.

”Aspiraţia noastră este să reducem dependenţa (faţă de Rusia) cât mai repede posibil prin renunţarea la energiile fosile şi câştigarea suveranităţii energetice, dar ce s-a făcut în ultimii ani, crescând dependenţa, nu se poate schimba în câteva zile sau luni”, a explicat ministrul membru al partidului Verzilor.

CITEȘTE ȘI: Germania ajută Ucraina în război cu 1.000 de lansatoare de rachete antitanc şi 500 de torpile Stinger! Putin e singur împotriva tuturor

În urma sancţiunilor masive împotriva Rusiei, unele mari companii germane au anunţat că-şi suspendă operaţiunile în această ţară şi livrările de mărfuri. Unele industrii, precum cea auto, sunt afectate în plus de probleme de aprovizionare cu materiale şi componente în urma întreruperii activităţii unor furnizori din Ucraina.